0,99 oranla 60 ay vade! ‘Yalıtım kredisi'nin yüzde 60'ı peşin

‘Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'nin detayları belli oldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı 'Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'nin detayları belli oldu. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılık oranı yüzde 70 düzeyinde ve yıllık enerji ithalatı 50-60 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Doğalgazın üçte biri konutlarda tüketilirken mevcut konutların yüzde 50'sinde yalıtım bulunmuyor.

50 BİN TL KREDİ

Konutlarda ısı yalıtımı kredisinin yüzde 60'ı yalıtım sözleşmesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40'ı da proje tamamlanıp enerji kimlik belgesi alınmasıyla kullanılabilecek. Kredi, doğrudan yalıtım firmasının hesabına aktarılacak. Isı yalıtımı kredisi 60 ay vadeli olacak ve kredi faizi yüzde 0.99 olarak uygulanacak. Konut başına azami 50 bin lira kredi kullanılabilecek.

HANE BÜTÇESİNE KATKI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mız Fatih Dönmez ile enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 'Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi'ni hayata geçiriyoruz. Böylelikle hem enerji verimliliğimizi artıracak hem de sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir çevre politikalarımızı destekleyeceğiz" dedi. Bakan Dönmez de Twitter'daki paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı pakete yönelik çalışmalara başladıklarını belirterek, "Hanelerde enerji verimliliğini yaygınlaştıracak kampanyayla hem hane hem de ülke bütçesine önemli katkılar sunacağız" dedi.