0.69 konut kredisi başvuru şartları neler, nasıl başvurulur? Kimler 0.69 konut kredisi alabilir? İşte detaylar!

Konut kredisi başvuru şartları milyonlarca ev sahibi olmak isteyen kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Verilen müjdede 180 aya varan vadeyle 0.69'dan başlayan ve İstanbul'da 5 milyon liraya varan kredi fırsatı duyuruldu. Bunun ardından ''Kimler 0.69 konut kredisi alabilir?'' sorusu gündeme geldi. Peki, 0.69 konut kredisi başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?

Türkiye'nin gündeminde yer alan konut kredisi için 0.69'da başlayan kredi fırsatı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konut kredisi için beklenen açıklamayı yaptı. Bunun üzerine "0.69 konut kredisine nasıl başvurulur, kimler alabilir?" en çok merak edilen konulardan birisi oldu. İki bakan da konuyla ilgili tüm detayları paylaştı. İşte 0.69 konut kredisi başvuru şartları...

0.69 KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakan Nebati tarafından açıklanan 0.69 konut kredisi için açıklanan ilk şart; programdan yararlanacak kişilerin bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmaması oldu.

İşte Nebati'nin açıklamasının diğer kısımları;

-İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla'da konut almak isteyen vatandaşların, son bir yıl buralarda ikamet etmiş olması şartı aranacak.

-Gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel düzeyi açısından ülkemizi 3 bölgeye ayırdık.

-Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir.

-Vatandaşlarımızın ilk 3 yılda ödeyecek taksilerinin tutarının belirli bir kısmını bakanlık olarak biz üstleneceğiz.

-Vatandaşlarımızın refahını arttırmak için enflasyon ile amansız mücadele verdiğimiz şu dönemde net olarak vurgulamak isterim ki, piyasa gerçekleri dışındaki fiyatlara müsamaha göstermeyeceğiz.

-Vatandaşlar tamamlanmış, belirli oranda tamamlanmış, bankaların kredi verme kriterlerine uygun olan ve yapımına başlanacak konutlar için kredi kullanabilecek

Konut kredisi veren bankalar belli oldu! Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor?

"İLK ETAPTA 100 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum da Yeni Evim Kampanyası ile ilk etapta 100 bin ailenin çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kurum, "Ülkemizin her yerinde bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve bankalarla garantörlük sözleşmesi imzalanmış yeni projelerden faydalanılabilecek. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. Bu kampanya sayesinde milyarca liralık hacim ortaya çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar liralık katma değer oluşacak." dedi.

Bakan Kurum, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini açıkladı.

Konut kredisi 1. bölge 2. bölge 3. bölge hangi iller? Konut kredisi bölgeleri belli oldu!