Yeni Evim konut kredisi hesaplama! 0.69 konut kredi başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Yeni Evim konut kredisi detayları belli oldu. Programda İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlendi. 180 ay 15 yıl vade ile konut kredisi ile bankalardan çekecek olan vatandaşlar Peki 0.69 konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 0.69 konut kredi başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? şeklinde sorulara yanıt arıyor.

0.69 konut kredisi başvuruları için detaylar belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni konutlar hakkında müjdeyi duyurdu. Peki, 0.69 konut kredi başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İşte konut kredisi hesaplaması...

0.69 KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

0.69 konut kredisi başvuruları 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Peşinat yüzde 10

Ev 5 yıl satılamayacak

15 yıl vade olacak

Konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69

Sıfır konuta 15 yıl vade ile 5 milyon TL'ye kadar kredi

PROGRAMDAN YARARLANMA KRİTERLERİ NELER?

Programımız kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yöneliktir. Programdan yararlanabilmek için hane halkı toplam gelirini dikkate almaktayız. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca, 1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerimizde konut almak isteyen vatandaşımızın, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacaktır. 3. Bölgedeki illerimizdeyse ikamet şartı aranmayacaktır. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacaktır.