Darbe sürecinde seçilmiş hükümetin zorla indirilmek istediğini hatırlatan Melik Yiğitel, "İnançlı kesimlere çok büyük baskılar yapıldı. Halkın seçtiği bir iktidar Sincan'da yürütelen tankların paletleri altında paramparça edildi" dedi.
Aradan geçen yıllara rağmen 28 Şubat'ın açtığı yaraların kapanmadığını belirten Yiğitel "Hal böyle iken hala 28 Şubat özlemi çekenler yok mu? Var" diye konuştu.
Türkiye'nin 28 Şubat sürecinde alınan bazı kararların, yapılan yanlışların bedelinin ödemeye devam ettiğini belirten Taceddin Kutay, "Darbe hem ekonomik hem de kültürel ağır kayıplar vermemize neden oldu" dedi.
28 Şubat'ta mağduriyet yaşayan isimlerden biri olan Kutay, "Hepimizin bacağında cop izimiz, burnumuzda, genzimizde biber gazımız var. Bunlar herhangi bir politik aksiyon içindeyken olmadı; okul çıkışında coplandık. Karşımızda teskin olmaz ve sonu gelmez bir kin vardı" diye konuştu.
Darbeci zihniyeti "Kendi milletini, milletinin değerlerini, inancını, geleneğini mücadele edilecek ve tasfiye edilecek bir nesne gibi gören anlayış" olarak tanımlayan Oğuzhan Bilgin, "Bu anlayış kendi milletinden güç alamadığı için dışardan bir kaynak arayışına gidiyor. Bu yüzden bütün mandacılar darbeci, bütün darbeciler de mandacı oluyor. Bu kaçınılmaz bir ilişki" diye konuştu.
Bilgin, 28Şubat'ın yeterince konuşulamadığını, gençlere aktaramadığının altını çizerek, "28 Şubat darbesinin medya ayağını oluşturan pek çok insan bugün muteber insan muamelesi görmeye devam ediyor" dedi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, 28 Şubat'ın üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen darbenin toplumda neden olduğu travmanın hala hissedildiğini söyledi.
Akşam TV'den Ezgi Aşık'ın 28 Şubat Darbesi'ne ilişkin sorularını cevaplayan Abdullah Ceylan, 28 Şubat'ın toplumun bütün katmanlarını hedef alan bir darbe olduğunu söyledi.
28 Şubat'ın FETÖ'ye yaradığına dikkat çeken Ceylan, "Türkiye'de hiçbir darbe yok ki sadece Türkiye'nin içerisinde planlansın. Bütün darbelerin kesinlikle bir dış uzantısı vardır" dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İletişim Koordinatörü Semanur Sönmez Yaman, 28 Şubat'ın toplumun her kesiminden insanı etkileyen bir darbe olduğunu söyledi.
Akşam TV'nin "Zulmün Yıldönümü: 28 Şubat" özel yayınında Ezgi Aşık'ın sorularını cevaplayan Semanur Sönmez Yaman, "Darbe sürecinde en büyük bedelleri ödeyen kesimlerden biri de başörtülü kadınlardı. Başörtülü oldukları için okullarına giremediler, işlerinden atıldılar hatta toplumda, sokakta baskılara uğradılar. Bir çok kadın hayallerini ertelemek ya da hiçbir şekilde onlara kavuşamamak zorunda kaldı. Darbenin mağdurları için izler hala silinmedi" dedi.
Semanur Sönmez Yaman, KADEM'in her sene 28 Şubat'ta bir kampanyayla darbeyi hatırlattığının altını çizerek, "Hem yaşanan acılara melhem olmak hem de toplumda darbelere karşı bir farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Emin Pazarcı, darbe döneminde siyaseti vesayetçi askerlerin dizayn ettiğini söyledi. Darbenin arkasındaki bazı isimlerin hala pişmanlık duymadıklarını dile getirdiklerini belirten Pazarcı "Bir kısmı da ses çıkarmayarak bukalemun yeni düzene uyum sağlamaya çalışıyor" dedi.
28 Şubat Darbesi'ndeki yabancı parmağına dikkat çeken Tarkan Zengin ise "Türkiye'de dış kaynaklardan ya da dışardan destek almayan hiçbir darbenin olmayacağını biliyoruz" dedi.
Darbeden bu yana çok şeyin değiştiğine dikkat çeken Zengin, "Dünün kudretli generallerinin apoletlerinin söküldüğünü, yaptıkları darbe girişiminin hesabını verdikleri bir Türkiye'deyiz şu anda"diye konuştu.