Zorunlu Almanca LGS'de fark yarattı

Beş yıl önce başlatılan ‘zorunlu ikinci yabancı dil dersi'nin pilot uygulaması LGS'de başarıyı artırdı. Bu tespit üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, 26 ildeki 32 okulda pilot uygulamayı genişletiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bazı ortaokulların 5. sınıflarında yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasını hayata geçirmesinin ardından bu uygulamaya ilişkin analiz yaptı. Projeye dahil olan öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavlarında yabancı dil net ortalamalarının diğer öğrencilerden daha fazla olduğunun belirlenmesi üzerine Bakanlık, yeni bir yabancı dil eğitim modelini daha uygulamaya koydu. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için hayata geçirilen "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nde, yabancı dil ders saati artırıldı ve İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi de yer aldı.

DERS SAATLERİ ARTIRILDI

Yeni modelin pilot uygulaması, 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu öğrenciler, Türkçe ile birlikte, ders saatleri artırılmış iki yabancı dil eğitimini ağırlıklı olarak alıyor. MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'ni takip ederek pilot okullardaki izleme çalışmalarının ardından modelin yaygınlaştırılmasına ilişkin kararını verecek. w AA

İLK ARA TATİL BİTTİ BUGÜN DERSBAŞI

Milli Eğitim Bakanlığ'ının takvimine göre, bu yıl okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım'da uygulandı. Öğretmenler, ara tatilde mesleki çalışma programlarını okula gitmeden çevrim içi tamamladı. 81 ilde bugünden itibarıyla merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek ve bu kapsamda 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle dersbaşı yapacak. Bakanlık takvimine göre, 22 Ocak-2 Şubat 2024'te yarıyıl tatili, 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak. 11 Eylül 2023'te başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.