Ziya Selçuk'tan çok önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde çok önemli açıklamalarda bulunuyor.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde çok önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Aslında eğitimi sadece okulla ilişkilendirmemek lazım. Eğitimde başarı bir maraton koşusu gibi. Okulda ben parlak bir öğrenci değildim. Okuldaki mekanizma bana göre değildi. Daha araştırmacı bir tarzım vardı.

"LİSE BİRİNCİ SINIFTA KALDIM"

Bizim dönemimizde öğretmenler çok iyiydi. Hatta sınıfta kalmak çok sıradan bir şeydi. Ben de lise birinci sınıfta ikmale kaldım. Okula 4.5 yaşında başladım.

"ÇOCUĞUN HAYATA DOKUNMASI LAZIM"

Çocuğun eğitimi dediğimizde büyüklerle vakit geçirebilmek, doğada daha fazla vakit geçirebilmek aslında bir eğitimdir. Hayata dokunmazsa çocuk bütünsel olarak gelişmez. Siz ders çalışmak için çocuğu zorlarsanız onu başka bir yerden çıkar.

KİLİT OLAY: KİTAP OKUMAK

Benim için kilit olay: Kitap okumak. Kitap okuyan çocuklar her zaman fark atar. Okuduğunu anlaması artıyor ve böylelikle Matematik daha iyi hale geliyor. Yabancı dili daha çabuk öğreniyor.

İŞ GARANTİLİ LİSELER

2023 Eğitim vizyonu için 3 yıllık bir altyapı çalışması var. Herkesin üniversite okumasına gerek kalmadan liseler açıyoruz. ASELSAN, ODTÜ ile sürekli çalışmalar yapıyoruz. İş garantili liseler açıyoruz. Türkiye'de üniversiteyi bitirmek iş istihdamı olarak görülüyor. Bunu değiştirmek istiyoruz. Ben okulu çok önemserim. Toplumda aile neyse okul da o kadar önemlidir.

ÖĞRETMEN İDARECİ EĞİTİMİ

Herkes kendi kişisel ölçütlerinde okulları yönetmeye çalışıyor. Hiçbir ülkenin eğitim kalitesi öğretmenin kalitesinden öteye geçemez. Öğretmen ve yönetici eğitimi olmazsa olmazdır. Geçen hafta yöneticilerle ilgili geçen hafta bir kararname çıktı. Mayıs ayında bir sınav yapılacak. Üstün zekalılarla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkçe için söz varlığımızı ortaya koymamız lazım.