Zindaşti, FETÖ’nün zehir trafiğini yönetmiş! 

İstanbul’da film gibi bir operasyonla 8 adamıyla yakalanan İranlı Naci Şerifi Zindaşti’yi, jandarma muhbir değil, eroinin sahibi’ şeklinde rapor hazırlamasına rağmen FETÖ savcısı Zekeriya Öz’ün tahliye ettiği ortaya çıktı. 

1

Devrim TOSUNOĞLU/HABER MERKEZİ

JANDARMA ‘MUHBİR’ DEĞİL ‘BARON’ DEDİ, ZEKERİYA ÖZ TAHLİYE ETTİ

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, son yılların en büyük uyuşturucu karteli ve uluslararası organize suç örgütü lideri İranlı Naci Şerifi Zindaşti’yi film gibi bir operasyonla yakaladı. Yurtdışına kaçan Zindaşti’nin daha sonra yasadışı yollarla Büyükçekmece’ye yerleştiği belirlendi. Zindaşti’nin lüks villasını havadan ve karadan izlemeye alan polis, villaya gelip giden tüm araçları trafikte dahi takip ederek içerisinde Zindaşti’yi kıskıvrak yakaladı. Uyuşturucu baronu ve 10 cinayetin azmettiricisi Zindaşti’nin bağlantıları FETÖ’nün uluslararası uyuşturucu trafiğine ulaştı.

FETÖ HAPİSTEN ÇIKARTTI 

Zindaşti’nin 2007’de Büyükçekmece’de yakalanan 75 kilogram eroin soruşturmasında tutuklandığı ancak kendisinin ihbar ettiği ve eroinle ilgisinin olmadığını öne sürerek muhbir olduğunu söylediği ortaya çıktı. Operasyonu yapan jandarma, hazırladığı raporda; Zindaşti’nin 11 defa sahte ihbarda bulunduğu ve muhbir değil baron olduğunu belirtti. Ancak, eski savcı Zekeriya Öz, raporu sümen altı etti, Zindaşti’yi gizli tanık yaparak tahliye etti.

KOORDİNASYONU SAĞLADI  

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını düzenlemesinde kilit rol üstlenen Zindaşti’nin 2005’ten itibaren örgüte finans sağlamak için yargı ve emniyetteki güçlerini kullanıp uyuşturucu ticaretine yol verdiği ve koordinasyonunu yaptığı belirlendi. 

Casus Topuz ile bağlantılı 

Soruşturmada, Zindaşti’nin ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz’la da görüştüğü tespit edildi. Zindaşti ve adamlarının üzerlerinden çıkan cep telefonları HTS incelemesine alındı. Zindaşti’nin telefon trafiğinden 

FETÖ ile olan tüm bağlantıları da deşifre edilecek. 

Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç, 26 Eylül 2014'te Büyükçekmece'de öldürülmüştü.

Kızının katillerinin resimlerini komiser mi gönderdi? 

Zindaşti, Küçükçekmece’de öldürülen iki kişiyle ilgili de sorgulanıyor. İddiaya göre Zindaşti’nin kızı ve özel şoförünün öldürülmesinde yer alan kişilerin Küçükçekmece’de öldürülen Hacı Osman S. ve Turgay A. infazı için Zindaşti’ye polisten

bilgi sızdığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Başkomiser ve 1 polis memurunun köstebek oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı ortayla çıktı. Başkomiser F.Y.’nin Zindaşti’ye kızının katillerinin resimlerini attığı kaydedildi.