Zincirleme şuursuzluk! Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağından konfeti yaptılar

Kur'an ve bayrağa konfeti saygısızlığı! Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçının 52. dakikasında Kur'an-ı Kerim sayfaları ve Türk bayrağı parçaları konfeti şeklinde sahaya fırlatıldı. Gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü serbest bırakıldı, 1'i karantinaya alındı.

Ordu'da önceki akşam oynanan ve aynı zamanda Yeni Ordu Stadı'nın açılış maçı olan Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor arasındaki TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasının 52. dakikasına özel bir hazırlık yapıldı. Plaka numarası 52 olan Ordu'nun bu simgesini vurgulamak amacıyla maçın 52. dakikasında maraton tribününden sahaya konfeti fırlatıldı. Atılan konfetilerin Kur'an-ı Kerim ayetlerini içeren ve bayrak parçalarından olduğu görüldü. Emniyet görevlileri, stat çalışanları ve bazı taraftarlar yerdeki Kur'an sayfalarını ve Türk bayrağı parçalarını topladı.

OKUL KİTABI TOPLAMIŞLAR

Valilik açıklamasında, "Forza Fidangör taraftar grubu lideri Ş.Ö.'nün öğrencilerden eski ders kitaplarını istediği, onların da kitapları C.D. ve Ü.T.'ye teslim ettiği belirlendi. Kitapların en son ulaştığı B.M. tarafından iki ayrı matbaada konfeti haline getirdiği tespit edildi" ifadeleri kullanıldı. Gözaltına alınan Ş.Ö., C.D., Ü.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Korona testi pozitif çıkan B.M. ise karantinaya alındı.

İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

Orduspor 1967 Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maçta istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Taraftar grubumuzun dini değerlerimize yapılan bu saygısızlığa karşı bu durumu gündeme getirmesi bir yana ayrıca konu hakkında da soruşturma başlatılması için emniyet güçlerine destek olmuşlardır."