Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. yılı doldu! Afrin'de huzur hakim

Türkiye'nin, Afrin'i terörden arındırdığı Zeytin Dalı Harekatı'nın üzerinden 6 yıl geçti. Harekatın ardından sosyal hayat normale döndü, bölge halkı huzur ve güven içinde yaşamaya başladı.

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaydı. Halk evlerini, yaşadığı toprakları terk ediyor, terör örgütünün zulmü her geçen gün artıyordu. Türk Silahlı kuvvetleri, Türkiye sınırının yanı başındaki teröristlere göz yummadı.

İNLERİ TEK TEK YIKILDI

Zeytin Dalı Harekatı 20 Ocak 2018 günü başladı. Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki 72 şehidi temsilen 72 jet havalandı, terör inleri tek tek vuruldu. Mehmetçik'in destan yazdığı harekat 57 gün sürdü. Afrin,18 Mart 2018'de terörden temizlendi. Harekat ile 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi.

300 BİN SİVİL GERİ DÖNDÜ

Harekat, Türk savunma sanayinin gücünü de tüm dünyaya gösterdi. Başarı ile tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı ile bölgenin kaderi değişti. Teröristlerin yerlerinden ettiği 300 bin sivil Afrin'e döndü.

Mehmetçik, çocuklara hediyeler vermişti.

HASTANE VE OKULLAR AÇILDI

Su, elektrik ve kanalizasyon alt yapısı yenilendi, karayolları onarıldı. 100 yataklı ve 13 branşta hizmet veren bir hastane Türkiye'nin desteğiyle yeniden hizmet vermeye başladı. 6 sağlık ocağı, 137 cami ve 265 okul bakımdan geçirilerek hizmete açıldı.