Zeynep öldü, insanlık yaşıyor! Bağışı iki kişiye aktardılar

Zeynep'ten SMA'lı kardeşlerine hayat. SMA hastası Zeynep bebek hayatını kaybetti. Ailesi, küçük çocukları için toplanan 800 bin doları, aynı hastalıkla mücadele eden iki bebeğe bağışladı.

SONER KAN

Adana'da yaşayan Sümeyra Ayşenur ve Emrah Zorbacı çiftinin bebeği Zeynep İnci'ye 5 aylıkken 'SMA Tip-1' teşhisi konuldu. Zeynep İnci'nin umudu, ABD'de göreceği gen tedavisindeydi. Aile kampanya başlattı, destek yağdı. Ancak 1.5 yaşına gelen Zeynep 29 Mart'ta hayatını kaybetti. Aile, kızlarının acısını yüreklerine gömüp tedavi için toplanan 800 bin doların 510 binini aynı hastalıkla savaşan 14 aylık Umut Kılıç ve 12 aylık Roza Arı'ya bağışladı. Çocukların eksik kalan parası tamamlandı, 'gen tedavisi' için hazırlıklar başladı.

NEFES ALSIN DİYE ÇABALADIK

Anne Sümeyra Ayşenur Zorbacı, "Bir evlat kaybetmenin, onu kendi ellerinizle toprağa vermenin acısını anlatamam. Başka annelerin yüreği yanmasın" dedi. Baba Emre Zorbacı ise, "Yıkayıp kokladığım, saçını okşadığım, bize gülücükler yollayan kızımızı bir gün sonra toprağa verdik. Kızımız, en azından kendi kendine nefes alabilsin diye 7 aydır kampanya yürütüyorduk ama olmadı. Zeynep İnci, diğer kardeşlerine umut olacak" diye konuştu.

KEŞKE HAYATTA OLSAYDI

Tedavi için hazırlıklara başlayan 14 aylık olan Umut Kılıç'ın Babası Mustafa Kılıç şöyle konuştu: "Umut için 9 aydır çabalıyorduk. Umut'un yaşam savaşı bizim en büyük gücümüz oldu. Tedavi için gereken paranın %75'ini 9 ayda toplamıştık. Zeynep, Umut'a hayat verdi. Ama buna sevinemiyoruz. Keşke Zeynep yaşasaydı da Umut ile koşup oynayabilseydi."

ROZA VE UMUT ABD YOLCUSU

Tedavi parasının tamamlanmasıyla 14 aylık Umut Kılıç ve 12 aylık Roza Arı, ABD'ye gitmek için hazırlıklara başladı. Gen tedavisinin yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

Anne Sümeyra Ayşenur Zorbacı, "Zeynepim nefes alamadı, 'melek' oldu. İnşallah başka çocuklar nefes alacak. Ondan geriye bize özlem kaldı ama elbet bir gün buluşacağız" dedi.

İKİ BABA ACI VE UMUTTA BİRLEŞTİ

Emre Zorbacı, kızını toprağa verdikten 4 gün sonra Umut ve Roza bebekler için seferber oldu. Zorbacı, bankaya gidip 160 bini Roza, 350 bin doları da Umut bebeğin ailesinin hesabına aktardı. Emre Zorbacı ve Roza'nın babası Eser Arı'nın İstanbul'daki buluşması yürekleri yaktı. İki baba birbirlerini teselli etti. Eser Arı, "Dualarımız Zeynep İnci için. Onun hatırası Roza'da yaşayacak" diye konuştu.