''Yüzde 1 ile yüzde 50 eşit, 6 cumhurbaşkanı yardımcısı olacak''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''6 partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız. 6 partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlar kurulu dağılımında bunu esas alacağız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "6'lı masadaki liderler, Cumhurbaşkanı ile aynı yetkiye sahip olacak" ardından da "Cumhurbaşkanı aldığımız kararları kabul etmezse kriz çıkar, Meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gider" sözleri tepki çekti. Halk TV'ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun bu sözlerine destek verdi, "6 partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız. 6 partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlar kurulu dağılımında bunu esas alacağız" dedi.

SUSTUĞUMUZ ÇOK ŞEY VAR

İYİ Parti kanadından da Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, konuştu: "Davutoğlu gönlünden geçenleri diline dökmüş. İYİ Parti olarak suskun kaldığımız çok şeyler var. 6'lı masanın ruhuna uygun hareket etmek zorundayız."