Yusufeli güzel oldu

7. kez taşınacak Yusufeli'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, “Yusufeli hakikaten güzel oldu. Amacımız daha yaşanabilir bir yer teslim etmek” dedi.

AA

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yükseği Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli 7. kez taşınacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ilçenin taşınacağını yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşla görüşen ve çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım, "Taşınma süreci başlamadan önce elektrik, su, diğer altyapı hizmetleri tamamlanmış olacak. Konutlarla ilgi anlatılan sorunlar çözülmüş olacak. Taşınma süreci bir takvim içinde olacak. Barajın su tutması ile son seviyeye gelmesi arasından bir yıla yakın süre var. Bu sürede eşzamanlı olarak bu işlemler de yapılacak" dedi.

'DENİZ MANZARALI İLÇE'

Yıldırım, bugünü tarihi bir ziyaret olarak nitelendirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Burada doğmuş, büyümüş, her şeyi burada geçmiş insanların ihtiyaçları ve beklentileri karşılanacaktır. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Bütün ilgili kurumlar üzerine düşen görevi yapacak. Bizim amacımız size mağduriyet yaşatmak değil. Daha konforlu, daha yaşanabilir bir mekan teslim etmek. Hakikaten de güzel bir ilçe olmuş. Oranın suyla dolduğunu düşünün, deniz manzaralı, önünde barajı olan bir ilçe. Bazı yerlerde organik tarım yapılması için planlama çalışmalarına bakanlığımız başladı. Bu çalışmalar yapılarak, arazinin el verdiği ölçüde bu işlerin yapılmasına imkan tanınacak."