PPK üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna aslen nereli? Yusuf Tuna kimdir, kaç yaşında?

Yusuf Tuna, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Para Politikası Kurulu Üyeliğine atandı. Tuna hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ise Yusuf Tuna kimdir, kaç yaşında? Prof. Dr. Yusuf Tuna aslen nereli? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte PPK üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna biyografisi...

Prof. Dr. Yusuf Tuna hakkında araştırmalar yapılıyor. Dün akşam Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, TCMB Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı. PPK üyesi Tuna hakkında detaylı bilgi almak isteyenler araştırmalarında Yusuf Tuna kimdir, kaç yaşında? PPK üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna aslen nereli? gibi sorulara yanıt arıyor.

YUSUF TUNA KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Tuna 14.10.2021 Resmi Gazete kararıyla Para Politikaları Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Prof. Dr. Yusuf Tuna, İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Rektör danışmanı olarak görev yapmıştır.

Merkez Bankası Para Politikası Üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Tuna, Ankara İ.T.İ.A. Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi-Maliye bölümünden mezun oldu. Akademik hayatına 1982'de İstanbul Üniversitesi'nde asistan olarak başlayan Tuna, 1988'de doktorasını tamamladı. TMSF ve BDDK kurul üyelikleri görevinde bulundu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir? Taha Çakmak kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Tümen ve Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Yavaş, 1211 sayılı Kanunun 22/A ve 29'uncu maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı.

TCMB Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.