Yürütemedikleri otobüsleri boyadılar

Yürütemediler halka ittirdiler, bu kez boyadılar. Bozulan otobüsler sebebiyle vatandaşları isyan ettiren İBB, Yenikapı'da otobüs boyama etkinliği düzenledi. Etkinlikte, araçlar sprey boyalarla boyanarak tanınmaz hale geldi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'un kaynaklarını heba etmeye devam ediyor. Son günlerde yolda kalan ve geç gelen toplu taşıma araçları sebebiyle İstanbulluları isyan ettiren İBB, gelen tüm tepkilere rağmen vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

VATANDAŞ ŞİKAYETTEN BIKTI

Haftanın neredeyse her günü bozulan toplu ulaşım araçları nedeniyle zor durumda kalan İstanbullular İBB'ye şikayet yağdırıyor. İBB, gelen tüm tepkilere rağmen önlem almamaya devam ederken Yenikapı etkinlik alanından gelen görüntüler tepki çekti.

İstanbullu toplu ulaşımda sıkıntı üstüne sıkıntı yaşarken 170'ten fazla otobüsün hurdaya çıktığı gündeme gelmişken, Yenikapı'dan gelen görüntülerde İETT'ye ait otobüslerin ziyaretçiler tarafından sprey boyayla boyandığı görüldü. İETT'nin resmi twitter hesabından o anlar, "Coşkuyla kutlanan 23 Haziran Demokrasi Şenliği'nde güzel anılar biriktirdik" ifadeleriyle paylaşıldı.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Söz konusu görüntülere sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi. PR için yapılan etkinliğe ve sonrasında otobüslerin eski hallerine döndürülmesi için harcanacak kaynağın otobüslerin bakımı için kullanılması gerektiğini belirten vatandaşlar, İmamoğlu'nu eleştirdi: "Millet binmeye otobüs bulamıyor, yaptığınız etkinliğe sizin! Harbi kafayı yediniz!", "O otobüs arızalı olsa bile tamir edilip kullanılmalı. Bu otobüsler 1 milyon liradan aşağı değildir. Sırf şirinlik yapmak için çöp ediyorlar otobüsü.", "Otobüsler yollarda kalıyor, yanıyor umurlarında değil. İşleri güçleri göz boyamak", "Kamu malına zarar vermek ne zamandan beri etkinlik oluyor?"