Yurtta ilk teravih heyecanı

Türkiye'nin birçok kentindeki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. 81 ilde camiler doldu, ilk teravih heyecanı yaşandı.

AA

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz illerindeki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki tarihi Orhan Camisi'nde yatsı namazı öncesinde vaaz dinleyen cemaat, ezanın okunmasının ardından saf tutarak yatsı ve teravih namazını kıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki tarihi Çoban Mustafa Paşa Camisi'ne gelenler, ramazan ve oruç hakkında verilen vaazın ardından ibadetini yaptı.

Karabük'te tarihi Safranbolu Köprülü Mehmet Paşa Camisi, Bolu'da tarihi Yıldırım Bayezid Camisi ve Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde tarihi Orhan Gazi Cuma Camisi'nde de teravih yoğunluğu yaşandı.

Namaz öncesi Kur'an'ı Kerim tilaveti ve vaaz dinleyen cemaatler, ibadet sonrasında yapılan dualarda ramazan ayının İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti.

ANKARA'DA İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Başkent Ankara'da, Hacı Bayram-ı Veli Cami'sinde ilk teravih namazı kılındı.

TRAKYA'DAKİ CAMİLERDE RAMAZAN AYININ İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI.

Edirne'de başta Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler olmak üzere tüm camilerde teravih namazı kılındı, dua edildi.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş, namaz öncesindeki vaazında ramazanın ibadetle geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların manevi yönlerini güçlendirmesi gerektiğini belirten Okumuş, "Bu mübarek ramazan ayı vesilesiyle kirlenen gönüllerimizi, paslanan yüreklerimizi yeniden arındırma ve temizleme imkanına sahip olacağız." dedi.

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ

Kırklareli'nde de vatandaşlar ilk teravih namazı için camilerde saf tuttu.

Başta Hızırbey Camisi olmak üzere kentteki camilere giden vatandaşlar teravih namazını kıldı.

İl Müftüsü Yusuf Eviş, namaz öncesi verdiği vaazında, ramazan ayının diğer aylardan daha hayırlı bir ay olduğunu belirtti.

Ramazanda birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşma duygularının daha çok arttığını ifade eden Eviş, ihtiyaç sahiplerinin daha çok gözetildiği, yardım elinin daha fazla uzatıldığını kaydetti.

Vatandaşların ramazan ayında çok daha fazla ibadet etmesi gerektiğini anlatan Eviş, ramazanın tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını diledi.

Vaazın ardından vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Tekirdağ'da da ilk teravih namazı için başta Rüstem Paşa Camisi olmak üzere diğer camilere gelenler namaz kılıp dua etti.

KARABÜK'TE İLK TERAVİH KILINDI

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camisi'ni dolduran vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı.

BAŞKALE'DE RAMAZAN AYININ İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Van'ın Başkale ilçesinde ve köylerinde yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Milyonlarca Müslüman Ramazan heyecanı yaşarken Van'ın Başkale ilçesinde ve köylerinde yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını Merkez Büyük Camii'nde kıldı. Başkale'de Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için vatandaşlar Merkez Büyük Camii'ne akın etti. Yüzlerce Başkaleli Ramazan ayını ellerini semaya kaldırarak karşıladı. Camilerde yan yan saf tutan Başkaeliler hep birlikte dua etti.

Milyonlarca Müslüman bu gece 2024 yılının ilk Ramazan orucu için sahura kalkacak.

KIRŞEHİR'DE İLK TERAVİH KILINDI

Kırşehir'de vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Cacabey Medresesi'ne gelen vatandaşlar, ilk teravih namazını eda etti.