Yunanistan'ın tehdidi sonrası Ege'de gerilim arttı! Türkiye savaş gemilerini konuşlandırdı

Yunan Bakan Georgiadis'ın, geçtiğimiz gün canlı yayında ''F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz'' açıklamaları Türkiye ve Yunanistan arasında gerginliğe neden oldu. Yunan Kathimerini gazetesi ülkelerinin karasularının hemen dışında Türk savaş gemilerinin görüldüğünü yazdı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü ve ertesinde Yunan Bakandan gelen skandal açıklamaların ardından Akdeniz'de yükselen tansiyon Ege'ye sıçradı.

YUNAN BAKANDAN SKANDAL AÇIKLAMA

Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis, geçtiğimiz gün televizyona çıkıp "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" tehdidinde bulunmuştu.

TÜRKİYE 5 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRDI!

Yunan gazetesi Katimerini, Türkiye'nin karasularının ihlal edildiği gerekçesiyle 5 savaş gemisinin Yunan karasularının hemen dışına konuşlandırdığını yazdı.

Yunanistan kendi iddiasına dayanarak İtalyan bandıralı araştırma gemisi Ievoli Relume'u Türkiye'nin karasularına soktu.

Sualtı deniz kablolarının döşenmesi için denizde araştırma yaptığı iddia edilen geminin karasularımıza girmesi üzerine Türkiye beş savaş gemisini bölgeye konuşlandırdı.

İddiaya göre İtalyan bandıralı gemi Girit ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısını sağlamak için araştırma yapıyor.

TÜRKİYE İTİRAZ ETMİŞTİ

Türkiye, İtalyan kablo döşeyicisi Terlini'nin bölgedeki varlığına daha önce diplomatik olarak itiraz etmişti.

Haberde Türkiye'nin bölgeye önce 2 fırkateyn ve 1 korvet gönderdiğini yazdı. Daha sonra Türkiye'nin bölgeye 2 gemi daha gönderdiği vurgulandı. Buna karşılık Yunanistan'ın bölgede bir gambotu ve bir fırkateyni bulunuyor.

Katimerini gerginliğin artmasında Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in televizyona çıkıp "Bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" demesinin önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

AK PARTİ'DEN YUNAN BAKANIN SKANDAL AÇIKLAMASINA TEPKİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in Türkiye'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Yunan Bakanın Türkiye'ye yönelik 'boyundan büyük' sözler sarf ettiğini söyleyen AK Partili Açıkkapı, "Türkiye, ne Yunanistan'ın ne de bir başka ülkenin tehditlerine boyun eğecek bir ülke değildir" dedi.

AK Parti'li Açıkkapı'dan Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis'e tepki

"BÜTÜN KIBRIS'I YUTMAK İSTEDİKLERİNİ GÖSTERMEKTEDİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Yunan savunma bakanının sözlerine tepki gösterirken, "Yunan savunma bakanının açıklaması bütün Kıbrıs'ı yutmak istediklerini göstermektedir. Ama bu hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır" dedi.

AK Parti'den Yunan bakanın açıklamalarına tepki: Asla mümkün olmayacak