Yunanistan'da Türkiye paniği: KKTC hamlesi komşunun gündeminde

Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde KKTC'yi ziyaret edip Yeni Ercan Havalimanı'nı açması Yunanistan'da ses getirdi. Çoğu Yunan gazetesi skandal ifadelere yer vererek 1974 olaylarını 'işgal' olarak nitelendirdi. Komşu basını ayrıca Başkan Erdoğan'ın KKTC'de yenilenen Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlara açılabileceği ile ilgili mesajını da manşetlere taşıdı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni'nde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu yıl dönümünde bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünden tüm dünyaya yaptığım tarihi çağrıyı tekrarlıyorum, gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın." dedi.

Başkan Erdoğan, "Bugün bizi bir kez daha hasretle, muhabbetle bağrına basan Kıbrıs Türk halkına, Ada'da yaşayan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİ YUNAN MEDYASINDA

Başkan Erdoğan'ın konuşmaları Yunan basınında geniş yankı buldu. Yunan gazeteleri 1974 olaylarını skandal bir ifadeyle 'işgal' olarak tanımladı.

Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs meselesini Türk perspektifinden değerlendirdiğini ifade eden Yunan gazetesi Proto Thema Başkan Erdoğan'ın çağrısını yineledi.

Liberal'in kullandığı dil daha keskindi. Skandal ifadelerde bulunarak Başkan Erdoğan'ın 'yasa dışı' bir ziyarette bulunduğunu ve geldiği toprakların 'işgal' altında olduğunu söyledi.

Kıbrıs meselesi Türkiye düşmalığı ile bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez'in de dilindeydi. Menendez skandal açıklamalara yer vererek, "Türkiye'nin Kıbrıs'ın işgalinden 49 yıl sonra, hukuksuz eylemleri devam ediyor." dedi.

Philie News ise Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Kan ve Gözyaş' başlıklı videosuna atıfta bulundu. Haberde 'Türk tarafının barış için gittiğini iddia ettiğinden' bahsedildi.

Kathimerini yazarları da Kıbrıs'ta yaşananları 'işgal' olarak gören gazeteler arasındaydı. Haberde, Türk-Yunan ilişkilerinin bu durumdan etkileneceğinden bahsedildi.