Yunan medyası umutlu... 7 Aralık dönüm noktası olabilir

Erdoğan-Miçotakis görüşmesine Yunan basını geniş yer ayırdı. Erdoğan'ın 7 Aralık'ta Selanik'e yapacağı ziyaretin ‘dönüm noktası' olacağı vurgulandı.

Yunan medyası, ikili ilişkilerde olumlu iklimin korunması vurgusu yapıldı. Bloomberg, komşu iki ülkenin liderinin görüş ayrılıklarını gidermek için yeniden çaba gösterdiğine dikkat çekerken, Associated Press (AP), iki ülkenin yıllardır devam eden gerilimi azaltmayı amaçlayan görüşmeleri sürdürme konusunda mutabık kaldığını yazdı.

İLİŞKİLERDE YENİ SAYFA

Yunan gazetesi Kathimerini, zirveyi "Ege'de sakin sularda diyalog yol haritası" başlığıyla manşetine taşıdı. Gazete, iki liderin görüşmesinin oldukça olumlu ve sakin bir havada geçtiğini yazdı ve Rum tarafının Erdoğan'ın 7 Aralık'ta Selanik'te düzenlenecek Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısına katılmasını 'ilişkilerin tamamen normalleşmesi yönünde önemli bir adım' olarak değerlendirdiğini belirtti. Tarafların sükunet süresinin mümkün olduğu kadar uzatılması yönünde hareket ettiğine dikkat çeken Kathimerini, bir hükümet kaynağının sözlerini aktararak 'Lahey'e çağrı' gibi konuların hâlâ çok uzakta olduğunu yazdı.