Yunan casusu MİT operasyonu ile yakalandı

Yunanistan gayri askeri statüdeki adaları asker yerleştirip silahlandırırken, MİT önemli bir operasyona imza attı. İki ülke arasında iş adamı gibi seyahet eden Yunan casusu ‘üniformasız keçi' yakalandı.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara, MİT tarafından yakalandı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, yaptığı araştırmalar sonucu EYP'nin Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara'yı Türkiye'ye yönelik casus olarak kullandığını ortaya çıkardı.

GÜYA İŞ ADAMI

Yunan casusu Ampara'nın Türkiye seyahatlerinde iş adamı gibi davrandığı ve ticaret adı altında casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlendi. MİT'in operasyonuyla yakalanan Ampara'nın sınırdaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları hakkında bilgi derleyerek Yunan istihbaratına aktardığı, Türkiye'deki Suriyeliler ve Yunanistan'a yerleşen FETÖ'ye müzahir iş adamlarıyla ilgili EYP'nin talimatı doğrultusunda araştırmalar yaptığı belirlendi.

ÜNİFORMALI KEÇİLER

Yunanistan, gayri askeri statüdeki adalar silah ve asker yığınağı yapıyor. Son olarak Türkiye'ye sadece 8 km uzaklıktaki Keçi Adası'nda Yunan askerleri AA tarafından ağır silahlarıyla görüntülenmişti. Ada, uluslararası anlaşmalara göre 'askerden arındırılmış bölge.' Akşam Gazetesi, gelişmeyi manşetinden 'Üniformalı Keçiler' başlığı ile duyurmuştu. Yunan medyası ise, "Anadolu Ajansı adaları gözetleyerek tahrik sınırını aşıyor" ifadesini kullanmıştı.

MİÇOTAKİS SALDIRGANLIĞI KUZEY EGE'YE GENİŞLETİYOR

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokatif faaliyetlerini hızlandıran Yunanistan'da Miçotakis yönetimi, saldırgan politikasını Kuzey Ege'ye de yayacak bir planı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. To Vima gazetesinin haberine göre, Yunan hükümeti, Çanakkale Boğazı çıkışında bulunan ve uluslararası anlaşmalara göre gayri askeri statüde bulunan Limni, Semadirek ve Midilli adalarını, askerileştirme politikasını hızlandıracak adımlar atacak.

Yunan medyasının görselleriyle paylaştığı skandal plana göre, Atina'nın Limni, Semadirek ve Midilli üçgenini, Türkiye'ye karşı kullanılacak bir provokasyon bölgesi olarak belirlediği görüldü.

FIRKATEYN VE İHA

Habere göre, Yunan ordusu bölgede tam kontrolü sağlamak amacıyla Fransa'dan alınacak Belharra sınıfı fırkateynler ile korvetleri bölgeye yerleştirecek. Öte yandan, Atina'nın Meriç hattı boyunca örülen yeni duvar dışında, zırhlı araçlar ve İHA faaliyetlerini artıracağı da kaydedildi.

EGE'DE GERİLİMİN HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, El Cezire'de yayımlanan makalesinde Yunanistan'ın attığı adımlar nedeniyle son dönemde Ege'de yaşanan gerginliği değerlendirdi. "Komşumuzdaki bazı politikacıların, dikkatleri stratejik başarısızlıklarından uzaklaştırmak ve ülke içinde siyasi destek kazanmak amacıyla Türkiye'yi kolay bir hedef olarak kullanmak gibi kötü bir alışkanlıkları var" tespitinde bulunan Altun, Komşumuz ve NATO müttefikimize bir kez daha bu taktiklerin daha fazla stratejik başarısızlığa mahkum olduğunu hatırlatıyoruz. Ege Denizi'nde sürekli gerginlik yaratmanın kimseye faydası yoktur. Bu gerginliğin bedeli, kışkırtan taraf için her seferinde daha da artmaktadır" ifadelerini kullandı. Altun, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik sorumsuz politikalarının Yunanistan'ın pervasız davranışıyla yakından ilintili olduğunu vurguladı.

FANATİK YUNANLILARDAN SARGÜL'E SALDIRI

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Atina'da Yunan Parlamentosu önünde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e "Silahlardan umut bekleme, barışa yönel. Çözümü Amerika'da değil, Türkiye'de ara" çağrısında bulundu. Bir grup Yunan tarafından Sarıgül'e, önce sözlü ardından fiili saldırıda bulunuldu.