Yunan basınında Türkiye rahatsızlığı... AKŞAM TV'yi alıntıladılar

Yunan basını Pentapostagma AKŞAM TV'yi alıntılayarak bir haber paylaştı. Haberde, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun AKŞAM TV'ye yaptığı açıklamadaki, ''Yunanistan gibi vekil devletlerle uğraşıyoruz. Bu tür devletlerle uğraşmamalıyız çünkü bunlar vızıldamaya devam edecekler. Bu vızıltıyla mücadele etmeye devam ederken onların arkasındaki güçleri gözden kaçırmamalıyız'' ifadelere yer verildi.

Haber Merkezi

Editör: Ceyhan Ünal

Yunanistan'da faaliyet gösteren Pentapostagma gazetesi, moderatörlüğünü Eda Cabul'un yaptığı AKŞAM TV "Analiz" programında Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sözlerini alıntıladığı bir habere imza attı.

Yunanistan'ın kendi içerisinde bir algı operasyonu yürüttüğü haberde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurların, kıta sahanlığına izinsiz giren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) ait araştırma gemisini Türk Kıta Sahanlığı'nın dışına çıkarmasından duyulan rahatsızlık konu edinildi.

Mustafa Kartoğlu'nun AKŞAM TV'ye yaptığı açıklamada yer alan, "Yunanistan gibi vekil devletlerle uğraşıyoruz. Bu tür devletlerle uğraşmamalıyız çünkü bunlar vızıldamaya devam edecekler. Bu vızıltıyla mücadele etmeye devam ederken onların arkasındaki güçleri gözden kaçırmamalıyız" sözleri haberde alıntılanan kısım oldu.

Haberde, Türkiye'nin organize bir şekilde hareket ettiği ifadeleri yer alırken, başlıkta Yunanistan için "Uyarı" kelimesi dikkat çekti.