HABER MERKEZİ
BAŞKAN Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camii'nde kıldı. Namaz sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, önceki gün gerçekleşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özel'in böyle bir ziyareti gerçekleştirmiş olmasının iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme olduğunu belirten Erdoğan, bundan önceki süreçlerde bu tür adımların atılmadığına dikkati çekerek siyasetin Türkiye'de yumuşama dönemine girdiğini belirtti. Erdoğan, "Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta bu ziyareti gerçekleştirerek siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.
İSRAİL'E KAPIYI KAPATTIK
Türkiye'nin İsrail'e ihracatı tamamen durdurması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "İsrail-Filistin arasındaki gelişmelerin kabul edilebilir bir yanı yok. İsrail, şu ana kadar 40-45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamız düşünülemez. Atmamız gereken adımlar nelerdir, bunları yaptık. Ben Netanyahu ile Amerika'da yaptığım görüşmeyi sadece durup dururken yapmadım. Ama Türkiye-İsrail arasında bazı adımların atılabileceğini göstermek için yaptım. Ama Netanyahu acımasız ve bu acımasızlığını da maalesef çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı gösterdi."
BATI BİZE SALDIRACAK
"Tüm Batı İsrail'e çalışıyor. Başta Amerika olmak üzere bunlar hep İsrail'e çalışıyor. Filistin'in o garip gureba, fakir insanları İsrail'in bu bombaları karşısında ölüme mahkum edildiler. Bunun karşısında artık biz daha fazla sabredemezdik ve adımlarımızı attık. Aramızda 9.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık. Bundan sonrası hayırlı olsun."
Başkan Erdoğan, MÜSİAD heyetini kabulünde de İsrail'le ticaretin durdurulması değindi, "Adımın sonuçlarını iş dünyası ile eşgüdümle yürüteceğiz. Bu kararın amacı Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak" ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti: "Biz doğru olanı yaptığımızın farkındayız. Biz bugün bu insanların yanında yer almazsak, yarın benzer şeyler bizim başımıza geldiği zaman, bizim yanımızda kim yer alacak? Şunun bilinmesini isterim; biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık peşinde değiliz. Tüm inançlar olarak hep birlikte barış içinde yaşamak istiyoruz. Aldığımız bu kararla, Batı'nın bizim üzerine nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. Ama biz dik duracağız."
VEKİLLER YÜRÜDÜ, MEB İKRAMDA BULUNDUCHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri, dün TBMM'den yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın önüne gelerek yeni müfredat taslağını protesto etti. Özçağdaş yaptığı açıklamada, "Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimin biliminin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur" dedi. Bakanlık binası önüne gelen CHP'li vekillere Bakanlıkça ikramlarda bulunuldu.
DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI
YURTDIŞI ZİYARETLERİNE BRİFİNGLE GİDECEK
Özgür Özel, Başkan Erdoğan ile görüşmesi sırasında, yurtdışı ziyaretlerinden önce Dışişleri Bakanlığı tarafından brifing alma talebini iletti. Alınan bilgiye göre Erdoğan da, Özel'in bu talebine olumlu yanıt verdi. CHP kaynaklarından yansıyan bilgilere göre, talebin hayata geçirilmesiyle birlikte, Özel yurtdışı gezilerine gitmeden önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından bilgilendirilecek. Özel'in olmaması halinde de, CHP'li isimlere Dışişleri bürokratları bilgi verecek.