Yumruğun nedeni başkanlık hayali

CHP’li Tezcan’ın yumruklanmasına neden olan liste kavgasının asıl nedeni başkanlık mücadelesi çıktı. CHP'li vekil Özkan’ın başkanlık için çalıştığı, Kocaoğlu’nun da bundan rahatsız olduğu öğrenildi.

1

ERCAN ÖZTÜRK 

AKŞAM’ın dün yayımladığı ‘Genel Merkezi Bastı Tezcan’ı Yumrukladı’ manşeti gündeme bomba gibi düştü! İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın İzmir’den İstanbul’a kaydırılması sonrası çıkan kavgada kabak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a patlamış. Tezcan’a küfür edip yumruklayan Özkan’ın agresifliğinin arkasında İzmir Büyükşehir Belediyesi hayali yattığı ortaya çıktı. CHP koridorlarını inleten küfürlü kavganın başlangıcı 2015 yılında dayanıyor. 2015’ten beri kavgalı olduğu Özkan’ın adeta bir belediye başkan adayı gibi hareket etmesinden rahatsız olan Aziz Kocaoğlu, yanına İl Başkanı Deniz Yücel’i de alarak Kılıçdaroğlu’nun yanına gitti. 

KILIÇDAROĞLU’NA GİTTİ 

Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Özkan’ı İzmir’de istemiyoruz. Ergenekon mağduruyum, ünlü gazeteciyim tehditlerinden bıktık” dedi. Kılıçdaroğlu Özkan'ı İstanbul 2. Bölge’ye kaydırdı. Özkan’ın Tezcan’a yumruk attığı kavga da “Seni partiye ben getirdim. İlk kazığı bana attın” dediği öğrenildi.

ÖZKAN'I LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Özkan’ı İzmir’de istenmeyen adam yapan olay 2015 yılında yapılan İzmir İl Kongresi’nde yaşandı. Özkan’ı yuhalayan Kocaoğlu taraftarları “İzmir 

Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganı attı. Özkan da bu sloganı eleştirerek “İzmir CHP’dir, CHP kalacak” dedi. Kocaoğlu taraftarları, Özkan’ı linç etmek istedi.

KOCAOĞLU: HABERİM YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Benim hiç haberim yok. Ne gittiğinden ne geldiğinden haberim yok” açıklaması yapsa da İzmir il teşkilatı son değişikliğe büyük tepki gösterdi. İzmir il teşkilatının 24 Haziran seçimlerinden sonra harekete geçmesi bekleniyor.