YSK seçim sonuçları sorgulama 2019 YSK seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK seçim sonuçları sorgulama ekranı araştırılıyor. YSK seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? 31 Mart 2019 yerel seçimleri için milyonlarca vatandaş sandık başında oyunu kullandı. YSK tarafından gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçiminde sandıktan çıkan sonuçlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Şu sıralarda “YSK seçim sonuçları nasıl sorgulanır?” cevabı en merak edilen sorular arasında yerini alıyor. Haberimizin devamında “YSK seçim sonuçları nasıl sorgulanır?” sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

“YSK seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?” sorusu araştırılıyor. YSK seçim sonuçları sorgulama nasıl yapılır? YSK tarafından gerçekleştirilen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sona gelindi. 17.00 itibariyle oy kullanma işlemi sona erdi. Oy kullanan milyonlarca vatandaş YSK’dan gelecek son dakika haberlerini merak ediyor. “YSK seçim sonuçları nasıl sorgulanır?” sorusu şu sıralar en çok sorgulanan konuların başında geliyor. Haberimizin devamında YSK seçim sonuçlarının nasıl sorgulanacağını öğrenebilirsiniz.

KESİN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi sitesinde sandık sonuçları ve tutanaklar kısmında uyarı yayımladı. Uyarıda ”Sandık sonuçları ve tutanaklar sayfamız Yüksek Seçim Kurulunca kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben hizmete açılacaktır” ifadelerine yer verildi. 

OY SAYIMI SAAT 17.00'DE BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başlamıştı. Bu illerde oy verme işlemleri saat 16.00'da tamamlandı.

TÜM İLLERDE SANDIKLAR KAPANDI

Diğer illerde de oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17.00'ye kadar oylarını kullandı.

Türkiye'nin bütün illerinde tüm sandıklar kapandı, oy verme işlemi tamamlandı. Oyları sayma işlemi başladı.