YPG’nin zulasını Türk polisinin ısrarı yakalattı

Esad’ın kontrolündeki Lazkiye Limanı’ndan gemiye yüklendiği öğrenilen ve Türk polisinin ısrarıyla ele geçirilen milyonlarca captagon hapı terör örgütü YPG’ye ait çıktı.

Devrim TOSUNOĞLU

Suriye’deki YPG kamplarında imal edilen milyonlarca captagon hapı, kurşun külçelerin içine gizlenerek Esad yönetimindeki Lazkiye Limanı’ndan gemiye yüklendi. İstihbaratı alan İstanbul ve Adana narkotik ekipleri, GPRS sisteminden takip başlattı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla ilk olarak Yunanistan’ın Pire Limanı’na uğrayacağı tespit edilen gemiye operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Narkotik Müdürü Tunç Kuş ve Adana Müdürü Halil Akyol Atina’ya gitti. Gemiye baskın yapıldı ve Yunan kaçakçılık savcısıyla konteyner açıldı. Yunan polisi külçelerden başka birşey bulamayıp narkotik köpekleri de tepki vermeyince ‘yanlış ihbar’ dedi. Türk polisi “Külçelerin içinde” diye ısrar edince kesilen külçelerden çıkan uyuşturucu ele geçirildi. 

Kod adı: HLXU 8371946

Captagon gizli kurşun külçelerin HLXU 8371946 numaralı konteynere yüklendiğini tespit eden narkotik ekipleri operasyona da ‘HLXU 8371946’ adını verdi. 

1 milyon dolara külçeli kamuflaj

Uyuşturucu baronlarının, 10 milyon captagon hapını gizledikleri 40’ar kiloluk 544 adet kurşun külçeyi özel bir zanaatkara 1 milyon dolara yaptırdıkları belirlendi.  

Düşen vida ele verdi 

Yunan itfaiye ekipleri metal parçaları bir türlü kesemeyince çalışmalar durma noktasına geldi. Bu sırada külçelerin altında tespit edilen vidalar söküldü ve milyonlarca zehir ele geçirildi. Zehir baronlarının dikkat çekmemek için uyuşturucuyu önce Yunanistan’ın Pire Limanı’na, ardından Hırvatistan’ın Rıjeka kentine, ortadan da Dubai’ye göndermeyi planladıkları öğrenildi.

Yunan basını da manşetten verdi

Büyük operasyon Yunan basınında da gündeme geldi. Yunan gazeteleri yakalanan uyuşturucunun YPG ya da DEAŞ terör örgütüne ait olduğuna vurgu yaptı.