YPG'nin ölüme gönderdiği 3 çocuk kurtarıldı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kenti Ebu Bedran beldesinde çıkan çatışmalarda PKK/YPG'nin zorla silah altına aldığı 16 yaşındaki İ.S.H., 13 yaşındaki A.T.M. ve 16 yaşındaki B.K.A., Arap aşiretleri tarafından yakalandı.

AA

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında çatışma çıktı. Ebu Bedran beldesindeki çatışmalarda PKK/YPG'nin zorla silah altına aldığı 16 yaşındaki İ.S.H., 13 yaşındaki A.T.M. ve 16 yaşındaki B.K.A., Arap aşiretleri tarafından yakalandı.

BM DEFALARCA UYARMIŞTI

BM İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak 2020'de yayımladığı raporda, PKK/YPG'li teröristlerin, Suriye'de çocukları 'savaşçı' olarak kullandığına dair bulguları paylaşmıştı. Terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Haziran 2020'de yayımladığı "2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu"nda da gündeme gelmişti. BM ile PKK/YPG elebaşlarından 'Mazlum Abdi' kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında 'çocukların serbest bırakılması ve silahlı çatışmalarda kullanılmaması" için anlaşma imzalanmasına rağmen terör örgütü çocuk kaçırmaya devam ediyor.

AKŞAM, Aynularab'ta PKK/YPG mezarlığında 14-17 yaş arası çok sayıda çocuğun olduğunu gösteren kareleri 11 Haziran 2022'de manşetine taşımıştı.