YPG terörü kepenk kapattırdı

Münbiç esnafı, terör örgütü PKK/YPG'nin çocuk ve gençleri kaçırmasına, sivilleri zorla alıkoymasına tepki olarak dükkanlarını açmadı.

AA

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG işgali altında bulunan Münbiç kasabasında, terör örgütü PKK/YPG'nin zulmü esnafı isyan ettirdi. Örgütün sivilleri zorla silah altına aldığını belirten esnaf kepenk kapattı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin Münbiç kasabasında halka yaptığı zulüm isyan ettirdi. Terör örgütünün uygulamalarından bıkan Münbiç esnafı geçtiğimiz yıllarda yaptığı kepenk kapatma eylemini tekrarladı. Nüfusunun yüzde 99'u Arap olan Münbiç'te, PKK/YPG'nin, gençleri "zorunlu askerlik" adı altında zorla silahlı kadrosuna katma ve hukuksuz tutuklama uygulamalarına karşı çıkan Münbiç esnafı sosyal medya üzerinden yapılan kepenk kapatma çağrısına destek verdi.

Münbiç esnafı, terör örgütü PKK/YPG'nin genç kız ve erkekleri sözde 'zorlu askerlik' adı altında zorla alıkoyduğunu ve örgütün dağ kadrosuna kattığını belirterek bu uygulamalara son verilmesini istedi.

ÖLMELERİNİ İSTEMİYORUZ

Esnaf, "Örgüt çocuklarımızı alarak işgal altında tuttuğu Münbiç, Aynularab (Kobani), Kamışlı, Malikiyye, Dirbasiye, Haseke, Rakka ve Deyrizor bölgelerine götürüyor. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

ABD SÖZÜNÜ TUTMADI

ABD, Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında Münbiç'in DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından PKK/YPG'nin ilçeyi terk edeceğini duyurdu. Ancak terör örgütü, ilçeyi 2016'da işgal etti. Münbiç halkı da seslerini dünya kamuoyuna duyurmak için defalarca eylem düzenledi.