Yollar, meydanlar, otobüsler doldu taştı! İstanbul tıklım tıklım

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde baharı doyasıya yaşayan İstanbul'da adım atacak yer kalmadı. Tatili İstanbul'da kalarak geçiren vatandaşların sahillere ve turistik lokasyonlara akın etmesiyle trafik kilitlendi.

Bayramın ikinci gününü İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezip değerlendirmek isteyen vatandaşlar Sultanahmet Meydanı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Yerebatan Sarnıcı'nın bulunduğu alanda yoğunluk oluşturdu. İstanbul'un ünlü lezzetleri mısır, simit ve kestane satın alanlar, banklarda ve çimlerde oturarak güzel havanın tadını çıkardı. Bazı ziyaretçiler cep telefonlarıyla özçekim yaptı, bazıları ise Ayasofya'nın önünde fotoğraf çektirdi. Yabancı turistler, bireysel olarak veya kafilelerdeki rehberler eşliğinde tarihi mekanları dolaştı. Tarihi yarımadaya kent içinden ve il dışından gelen vatandaşlar müze ve camileri ziyaret etti. Ayasofya'nın önünde eşinin fotoğraflarını çeken Nurcan Kandeğer, Şile'den geldiklerini söyledi.

HER YERDE KUYRUK VAR

Kandeğer, "Yerebatan Sarnıcı'nı gezdik, şimdi Ayasofya'yı gezeceğiz. Çocuklar tatile, başka yerlere gitti. Biz de buralarda vakit geçiriyoruz." dedi. Emre Işık ise "Ayasofya'yı, köprüleri görmeye geldik, güzel oldu. Dün akrabalarımızı ziyarete gittik, büyüklerimizin ellerini öptük, harçlık aldık. Beğendim buraları. Ayasofya'ya giremedik, çok kalabalık. Sıra gelirse gireceğiz." ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL CADDESİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan insan yoğunluğu nedeniyle herhangi bir kaza yaşanmaması için nostaljik tramvay seferleri durduruldu.

ADALARA AKIN ETTİLER

İstanbul'da bayramda sahiller ve turistik mekanlar doldu taştı. Tercih edilen yerlerden biri de Adalar oldu. Bayramda hava da güzel olunca İstanbullular Adalar'a gitmek için iskelelere akın etti. Kadıköy iskelesinde oluşan yoğunluk havadan görüntülendi.

BOŞ DEDİLER AMA...

Bayram tatilini İstanbul'da kalarak geçiren vatandaşların sahillere ve turistik lokasyonlara akın etmesiyle trafik yoğunluğu yüzde 70'i geçti.

Arkadaşıyla birlikte Adalar'a gitmek için kuyrukta bekleyen Elif Öztürk "Büyükada'ya gideceğiz arkadaşımla orayı gezeceğiz. Daha sonra diğer adalara da geçmeyi düşünüyoruz. Bayağı kalabalık. İstanbul boş dediler ama yoğunluk var. Yarım saattir bekliyoruz" diye konuştu.

İLK DEFA BU KADAR YOĞUN

Çok sıra olduğunu söyleyen Mücahit Koç, "Havalarda sıcaktı, bizde Adalar'da geçirelim diye düşündük. İzinli günümüz, tatil yapalım dedik. Arkadaydık, 1 saat falan oldu. Az kaldı inşallah geçeceğiz iskeleye" dedi.

TRAFİK FELÇ OLDU

Bayramın ikinci gününün sabahında yüzde 9'larda seyreden trafik yoğunluğu, tatili İstanbul'da geçiren vatandaşların turistik lokasyonlara akın etmesiyle 15.30 itibariyle yüzde 70'i aştı.

5 GÜNLÜK ACI BİLANÇO: 38 KİŞİ ÖLÜ, 5 BİN 26 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 5. gününde 618 trafik kazası yaşandığını, 339 bin 285 aracın denetlendiğini, 21 bin 807 araca hız ve radar, 16 bin 650 araca ise diğer işlemlerin uygulandığını belirtti. Tatilin ilk 5 gününde toplam 3 bin 71 trafik kazasında 38 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı.