Yolculuklarda PCR'lı dönem

Şehirlerarası seyahatte artık PCR testi zorunlu. Toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleşecek şehirlerarası seyahatlerde dün itibarıyla yeni dönem başladı. Artık aşısı tamamlanmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerden 48 saat içinde sonuçlanmış negatif PCR testi isteniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerine negatif sonuçlu PCR testi belgelerini ibraz etmemeleri durumunda yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. PCR testi düzenlemesi 18 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olacak.

HAVAALANINDA KUYRUK

Biletleri kontrol edilerek İstanbul Havalimanı'na giriş yapan yolcular, bilet ve bagaj işlemleri için kontuarlara geldiklerinde görevliler tarafından HES uygulaması üzerinden aşı ve PCR testi kontrolü yapıldı. Aşı sürecini tamamlamamış ve negatif PCR testi bulunmayan yolcuların uçuşlarına izin verilmedi. Test yaptırmak isteyen yolcular ise İstanbul Havalimanı'ndaki test merkezine yönlendirildiler.

YOLCULAR GERİ DÖNDÜ

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda aşı ve PCR testi zorunluluğu başladı. Firma yetkilisi Mehmet Yiğit, "Testsiz ya da aşısız gelen yolcularımız oluyor. Çift aşısı olmayanlarda oluyor. Onları en yakın devlet hastanelerine yönlendirip PCR testlerini istiyoruz. Bu da bize sıkıntılar yaratıyor. Genelde yolcularımız otobüs kalkış saatine yakın geliyor. Bu yüzden de araçlarımız boş kalmakta. Vatandaşlar genelde bilmiyor. Bilgi sahibi olmadan buraya gelip bilet satın almak isteyen vatandaşlarımız var" diye konuştu. Remzi Avcı isimli bir başka firma yetkilisi de " Test olup gelen yolcu hiç olmadı bugün. Belki araba boş çıkacak. İnternetten bilet almış ama test olmamış, aşı olmamış. Vatandaşlarımız biraz duyarsız" dedi.

'ERKEN GELİN' ÇAĞRISI

Esenboğa Havalimanı'ndaki test merkezinde görevli Salih Durbaba, yolcuların uçağın kalkmasına birkaç saat önce gelmelerinin faydalı olacağını söyledi.

Otogarda aşısı olmayan ve test yaptırmayan yolcular hastaneye yönlendirildi.

BALAYINA GİDEMEDİ

Eşiyle balayına gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Güven Halisdemir, aşı süresini tamamlamadığı için uçağa alınmadı. Halisdemir, "Eşimin aşıları tam olduğu için o uçağa bindi. Nevşehir'e balayına gidecektik. Uçağımı ertelettim" dedi. Yolculardan Sedat Atak, "PCR testi zorunluluğu getirdiler. Eşim hamile olduğu için ikinci doz aşısı yapılmadı. Uçağı kaçırdık. Bileti değiştirdik eşime de PCR testi yaptırdık. Yeniden uçağa bineceğiz" diye konuştu.