YÖK üyesi Mürteza Bedir kimdir? Mürteza Bedir kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi...

Yükseköğretim Kurulu YÖK'te yeni görev değişikliğine gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla göreve gelen isimlerden birisi de Mürteza Bedir oldu. Mürteza Bedir hayatı ve biyografisi de bu bağlamda merak edilip araştırılan konular arasına girdi. Peki, YÖK üyesi Mürteza Bedir kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yükseköğretim Kurulunda 6 üyenin görevine son verilirken 5 yeni üye ise göreve getirildi. Mürteza Bedir YÖK'te göreve getirilen 5 üyeden birisi oldu. Peki, Mürteza Bedir kaç yaşında ve nereli? İşte hayatı ve biyografisi...

MÜRTEZA BEDİR KİMDİR?

Yükseköğretim Kurulu üyesi Mürteza Bedir 1968 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimi tamamladıktan sonra 1993 yılında Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Mürteza Bedir, bir yıl sonra YÖK bursuyla lisansüstü çalışmaları için İngiltere'ye gitmiştir.

Bedir, Londra Üniversitesi, School of Oriental and African Studies (SOAS), Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.