'Yırtık kimlik' manipülasyonuna yalanlama... ''Okuldan değil, eczaneden çıkan eski kimlikliler''

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İstanbul Pendik'te oy kullanılan bir okulun yanındaki çöp kutusunda yırtık kimliklerin çıktığına yönelik seçim manipülasyonu içeren haberi yalanladı. Söz konusu kimliklerin bir eczanede bırakılan daha sonra yırtılan kimlikler olduğu belirtildi.

DMM sosyal medya hesabımdan yaptığı paylaşım ile bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul Pendik'te seçimde oy kullanılan Fatma Gözen Eralp Ortaokulu'nun yanındaki çöp kutusunda çok sayıda yırtılmış kimlik bulunduğuna yönelik manipülasyon içeren haberleri yalanladı.

DMM, olayla ilgili incelemeler yapılmış, seçimle herhangi bir ilişkisi bulunmadığı tespit edilmiştir açıklaması yaparak, kimliklerin bir eczanede bırakılan daha sonra da yırtılarak imha edilen kimlikler olduğu açıklamasında bulundu.

DMM'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul'un Pendik İlçesinde bir çöp kutusunda bulunan yırtık kimlik görüntülerinin, 14 Mayıs'taki seçimle ilişkilendirilerek manipülasyon yapıldığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler yapılmış, seçimle herhangi bir ilişkisi bulunmadığı tespit edilmiştir.