Yıldız Teknik Üniversitesi son dakika FETÖ operasyonu

Son dakika haberleri geldi. FETÖ soruşturması kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen akademisyenlere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında 103 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

1

FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki (YTÜ) akademik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında ByLock ve örgüt üyeliğine ilişkin 103 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı verildi. 

HİLAL YILDIRIM / HABER MERKEZİ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca polis tarafından sabah saatlerinde YTÜ'nun akademik yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda üniversiteside  de görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu 103 akademisyene yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi.

70 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında profesörlerin de bulunduğu 103 şüphelinin bir kısmının 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

ŞÜPHELİLER VATAN EMNİYETE GÖTÜRÜDÜ 

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.