Yeşim Meltem Şişli için istenen ceza belli oldu

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Şişli'nin ''İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme'' suçundan cezalandırılması talep edildi.Son dakika haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli hakkında kadın çalışanlara aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 9 yıl hapis cezası istendi.

İSMEK'in bölge sorumlusu kadın çalışanlarına hakaret ettiği iddia edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında hazırlanan iddianamede, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan cezalandırılması talep edildi.

DHA'nın haberine göre, Yeşim Meltem Şişli'yle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Şişli hakkında "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan iddianame düzenledi. Yeşim Meltem Şişli, iddianame kabul edilirse İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli hakkında kadın çalışanlara aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 9 yıl hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 27 Ocak'ta işten çıkarılan İSMEK bölge sorumlusu 19 kadın, 31 Ocak'ta savcılığa gelerek suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, şüpheli Yeşim Meltem Şişli'nin 19 Ağustos 2019'da İBB Saraçhane binasında bölge sorumlularıyla bir toplantı gerçekleştirdiği belirtilerek, toplantıda şikayetçileri ilk defa görmesine ve haklarında hiçbir şey bilmemesine rağmen çok ağır ve rencide edici hakaretlerde bulunarak aşağıladığı iddia edilmişti.

Şikayet üzerine Yeşim Meltem Şişli hakkında savcılıkça soruşturma başlatılmıştı. Yeşim Meltem Şişli, 11 Şubat'ta savcılığa gelerek ifade vermişti. Şişli ifadesinde, "Kesinlikle sözlerimle ve davranışlarımla tahkir edici herhangi bir eylemde bulunmadım." diyerek suçlamaları reddetmişti.