Yerliyle turiste ayrı taksimetre

İstanbul'da kısa mesafe yolcusu almayıp turistlerle pazarlık yapan taksiciler, kameralara yakalandı. Şoförlerin taksimetrede yazan rakamı Türklerden lira, yabancılardan dolar olarak tahsil ettiği iddia edildi.

AA

Akşam

İstanbul'da yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin uğrak noktası Taksim Meydanı'ndaki kurnaz taksiciler önce kameralara; sonra trafik polislerine yakalandı. Kapalı Çarşı'ya gitmek isteyen iki çocuklu turist aile, taksicilerin kafalarına göre söylediği fiyat teklifiyle karşılaştı. Olumsuz yanıt verince defalarca taksi durdurmak zorunda kalan aile, son gelen şoförden de taksimetre açmasını istedi.

10 GÜN TRAFİKTEN MEN

Müşteriyi almadan uzaklaşan taksiyi sivil trafik zabıtaları fark etti. Çağrılan trafik ekipleri, taksiciye 4 bin 62 TL para cezası keserken; araç 10 gün trafikten men edildi. Benzer görüntüler Şişli'deki bir alışveriş merkezi önünde de ortaya çıktı. Yabancı turistin taksicilerle yaptıkları pazarlık kaydedildi. Çocuklu bir kadın dakikalarca boş taksiler tarafından alınmadı. Taksi bekleyen Efe Tonyalı adlı vatandaş taksicilere sitem etti; " Güngören'e 100 TL'ye gidiyorum ama yabancı olduğu zaman o 100 TL'yi, 100 dolara çıkarabiliyorlar" dedi.

KISA MESAFEYİ DUYAN ALMIYOR

Beşiktaş'ta 20 dakika taksi bekleyen bir kadın müşteri, Nişantaşı'na gitmek istediğini ancak kısa mesafe olduğu için şoförlerin, "Uygulamadan çağrıldık" diyerek kendisini almadıklarını öne sürdü.