Yerli fintek şirketine Avrupa'dan dev yatırım

Yerli fintek şirketi Dgpays, Avrupalı iki büyük kuruluştan aldığı büyük yatırımla şirket değerini 2 yılda 600 milyon dolara çıkardı.

Türkiye'nin lider fintek şirketlerinden Dgpays, Avrupa'nın en büyük fintek fonlarından Truffle Capital ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) büyük bir yatırım aldı. Firma, aldığı bu ikinci yatırımla iki yıldan az sürede şirket değerini iki katından fazlasına çıkarıp 600 milyon dolara çıkardı. 50'yi aşkın kuruma teknoloji sağlayan Dgpays, 2022 yılında yurt dışında da faaliyetlerini başlattı ve kısa sürede uluslararası alanda önemli oyunculardan biri oldu. Dgpays CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu aldıkları yatırımla yurt dışı operasyonlarını büyüterek global arenada güçlü bir oyuncu olmayı hedeflediklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da bu yatırımın, Türkiye'nin yönelik artan yatırımcı ilgisini gösterdiğini söyledi.

İş birliği; Dgpays kurucusu ve CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner'in katılımyla 27 Şubat'ta Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.