''Yerel ürünlerimizi koruyalım''

Emine Erdoğan, Siirt Vakfı tarafından Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Siirtli Kadınlarla Buluşma” programına katıldı.

AA

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Siirt Vakfı tarafından Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Siirtli Kadınlarla Buluşma" programına katıldı. Emine Erdoğan, kendisinin de Siirtli olduğunu belirterek, Siirt'in sadece Türkiye'nin değil, dünyanın kültürel bir mirası olduğunu söyledi. "Anadolu şehirlerimizin yerel mirasına sahip çıktığımız ve gelecek nesillere aktarmayı başardığımız ölçüde, küresel değerler üreten bir ülke olacağımıza inanıyorum" diyen Erdoğan, "Türkiye Dokuma Atlası Projesi'nde kayıt altına aldığımız ve uluslararası tanıtımını yaptığımız şal şepik kumaşının üretiminde yakalanan ivme, bu çerçevede ayrıca kıymetlidir. Pervari balını, tiftik battaniyesini, Tillo'nun sanat eseri değerindeki kapılarını nice kıymetli yerel ürünümüzü, dünya standartlarında bir kaliteye çıkarmak için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Siirt yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Emine Erdoğan, şal şepik kumaşı dokuma tezgahını inceledikten sonra dokunan kumaşın kesimini yaptı. Erdoğan, doğal yöntemlerle kumaş boyama yapımını inceledi, şal şepik kumaşından ürünler hakkında bilgi aldı.