Yeni seneye girerken evde huzur için okunacak dualar neler? Yeni yıla girerken okunacak dua, yılbaşı duaları nelerdir?

Yeni yıla girerken okunacak dualar araştırılan konular arasında. Söz konusu uzun süredir tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bazı olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. İnternet aramlarında ''Yeni yıla girerken okunacak dua, yılbaşı duaları nelerdir? Yeni seneye girerken evde huzur için okunacak dualar neler?'' sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Yeni yıla girerken bu yılın hayırlı, bereketli geçmesi için bir çok vatandaş dua etmek isterler. Koronavirüs salgını tüm dünyada pek çok olumsuzluğu beraberinde getirirken yeni yılın daha iyi geçmesi için dualar okumak, iyi dilekler temennilerinde bulunmak isteyenler için detayları bu haberimizde derledik. Peki yılbaşı duaları nelerdir? Yeni seneye girerken evde huzur için okunacak dualar neler?

YENİ YILA GİRERKEN OKUNACAK DUA!

Her kim Zilhicce'nin sonunda;"Ey ALLAH'ım C.C. ! Bu sene. Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden her ne yaptıysam ben onları unuttum. Sen ise unutmadın. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben. Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin. Ey ALLAH'ım C.C.! Ben bütün bunlardan dolayı senden mağfiret diliyorum. Beni mağfiret eyle! Ey Kerem sahibi! Ey Celâl ve İkram sahibi! Bu sene. Senin razı olup bana sevap vaad ettiğin hangi amelleri işlediysem. Senden dilerim ki onları benden kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin! Ey Kerem Sahibi. kabul eyle! Efendimiz Muhammed'e (SAV) ve âl-i Ashabına Salât-ü Selâm eyle! " derse. şeytan: "Biz. bu sene yorulup bu günahları işletmek için zahmet çektik. o bir anda hepsini sildirdi" diyerek yüzüne toprak saçar.

1 OCAK SENE BAŞI DUASI

Her kim Muharrem'in evvelinde;"Ey ALLAH'ım C.C. ! Sen Ebedi ve Kadimsin. İşte bu yeni senedir. ben Senden bu sene şeytan ve dostlarından korunmayı kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı yardım ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul olmayı isterim. Ey Kerem Sahibi. kabul eyle! " derse. şeytan: "Biz bu kişiden ümidi kesdik" der. ve ALLAH C.C. ona.kendisini sene boyunca koruyacak iki Melek görevlendirir. (Hadis'i Şerif. Kaynak: Alemle Safûrî. Nüzhetü'l-mecâlis.1/156)

BU GECE KILINACAK NAMAZ NEDİR?

31 Aralık gecesine özel namaz ibadeti bulunmuyor. Yeni yıla ibadet yaparak girmek isteyen vatandaşlar içlerinden geldiği şekilde ibadetlerini yerine getirebiliyor.