Yeni müfredata kademeli geçiş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın sadeleşmesine yönelik çalışmaların yüzde 80'inin bittiğini söyledi. Tekin, yeni müfredata kademeli olarak geçileceğini, gelecek yıl 1., 5. ve 9. sınıflarla başlanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, müfredata yönelik düzenlemelerin yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirerek, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5. ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda. Önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" dedi. Tekin, sosyal medyada yer alan, "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına ilişkin de, şunları kaydetti:

DÜZEYE GÖRE AYARLANDI

"Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık %40'ı akademisyen. Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak ve çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Teknik olarak konuların birbirini izlemesi konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız."

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

ÜNİVERSİTEYE GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER HAZIRLIYOR

Diyarbakır'da kırsal mahallelerdeki kızlar gönüllü öğretmenlerin desteğiyle üniversite sınavına hazırlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Bismil, Çermik, Çınar, Eğil, Kulp ve Hani ilçelerinde hayata geçirilen "Türkiye Yüzyılında Kızlar Okuyor Projesi" kapsamında kırsal mahallelerde yaşayan ve dershaneye gitme imkanı bulamayan lise mezunu 115 genç kızın üniversiteli olabilmesi için atıl durumdaki okullar, kütüphanelere dönüştürüldü. Gönüllü öğretmenler, üniversite hayali kuran kızlara haftanın 5 günü 08.00-14.00 saatleri arasında rehber öğretmenler eşliğinde kütüphanede eğitim veriyor, soru çözümünde destek sunuyor. Kütüphanelerde, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kızlara ücretsiz kaynak kitap desteği sağlanıyor.