Yeni kısıtlamalar bugün! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kabineye alternatifli öneriler sunacağız

Yeni kısıtlama kararları bugün. Sağlık Bakanı Koca, kabineye bugün alternatifli kısıtlama önerileri sunacaklarını açıkladı, “Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklar” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı:

DRAMATİK DEĞİL AMA: Türkiye genelinde yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yoktur ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edicidir.

AŞILAMANIN ETKİSİ: Aşılamanın etkisini görüyoruz. Kasımda yoğun bakıma yatan hastaların yüzde 69'unu 65 yaş üstü oluştururken, bugün bu oran yüzde 53'lere kadar düştü.

7,5 MİLYON AŞILANDI: Şu ana dek 18 milyon dozdan fazla aşı yaptık. İkinci doz aşısını olan vatandaşlarımızın sayısı 7,5 milyonu bulmuştur.

TAM KAPANMA OLACAK MI: "Bilim Kurulumuz alternatifli hazırlıklı yaptı. Yarın Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklarlar. Ramazan ayı tedbirler anlamında önemli bir dönem."

ÖĞRETMENLER: Ramazanda, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz. 8. ve 12. sınıfların öğretmenlerini de tanımlayıp aşılamalarını erken dönemde yapmak istiyoruz.

30 MİLYON BIONTECH: Görüşmemiz sürüyor. Haziran için 30 milyon doz aşıyı şimdiden söz verebilirsin dediler, bunu daha da artıralım diye görüşüyoruz.

HAZİRAN HEDEFİ 40 YAŞ ÜSTÜ: En geç haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstünü aşılamış olacağız. Haziran'da gelecek 30 milyon Biontech aşısıyla 30-35 yaşa inebiliriz.