Bakan Tekin yeni eğitim öğretim yılını karşıladı: Şehitlerimizi ve ecdadımızı anarak başlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk derse şehitlerimizi ve ecdadımızı anma etkinlikleriyle başlandığını bildirdi. Tekin, cansız bedeni bulunan Narin'le ilgili ''İçimizi yakan Narin kızımız, aynı zamanda öğrencimiz... En yakında zamanda olayın faillerinin hukuk ve adalet önünde hesap vereceğine inanıyorum.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına ilişkin Arjantin İlkokulu'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin'in açıklamalarının satır başları şu şekilde;

- Biz bugün eğitim öğretim yılına bu ülkeyi bize vatan kılan şehitlerimizi ecdadımızı anmak ve onları hayırla yad etmek için bir ilk ders etkinliğiyle başladık.

- İçimizi yakan Narin kızımız, aynı zamanda öğrencimiz... En yakında zamanda olayın faillerinin hukuk ve adalet önünde hesap vereceğine inanıyorum. Narin'i seven herkese başsağlığı diliyorum.

- Dünyanın neresinde olursa olsun adaletsizliğe haksızlığa karşı insanlığın sesi olabilecek bir nesil yetiştirebilecek bir farkındalık oluşturmak için bugün okullarımızda Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık temalı bir ilk ders etkinliği planladık.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni eğitim öğretim yılının açılması vesilesiyle sosyal medyadan da bir mesaj yayınladı.

Bakan Tekin'in mesajı şu şekilde;

"Ankara/ Arjantin İlkokulu Eğitim ailesi olarak yeni eğitim öğretim yılına başlarken şehitlerimiz için tek yürek olduk. Bugün tüm okullarımızda, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak ve maarif ailesi olarak minnetimizi göstermek amacıyla bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Bizler de Arjantin İlkokulumuzdaki saygı duruşu ve bayrak törenine katılarak yüreği vatan sevgisiyle dolu evlatlarımızla bir aradaydık. Ayrıca ziyaretimiz kapsamında yeni dönemin ilk dersinde öğrencilerimizle Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevigisi filmini izledik, 81 ilimizde 1. sınıfa başlayan öğrencilerimiz için kaleme aldığım mektubumuzu çocuklarımıza takdim ettik; öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelerek yeni dönemde atacağımız adımlara dair fikir alışverişinde bulunduk.

Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının eğitim ailemize hayırlı olmasını diliyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."