Yeni bir sivil anayasaya acil ihtiyaç var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Kimsenin kılık kıyafetine, düşüncesine, yaşam tarzına karışılmadığı ve bunun anayasal teminat altına alındığı yeni ve sivil bir anayasaya Türkiye'nin acilen ihtiyacı vardır” dedi.

Eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan'ın 22'nci ölüm yılı dolayısıyla 3'üncü Mehmet Akif İnan Ödül Töreni düzenlendi. Mehmet Akif İnan Vakfı ile Memur-Sen tarafından, düzenlenen törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Türkiye'de, temel insan hakları bağlamında atılan adımların ötesinde yapılması gerekenlerin olduğunu kaydeden Gül, "Kimsenin kılık kıyafetine, düşüncesine, yaşam tarzına karışılmadığı ve bunun anayasal teminat altına alındığı yeni ve sivil bir anayasaya Türkiye'nin acilen ihtiyacı vardır" dedi.

TURKOVAC ÖDÜLÜ

Törende Kovid-19'a karşı yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'ye "Başarı ve Teşvik Ödülü"nü Bakan Gül verdi. Diğer kategorilerde ödül alan isimler ise şöyle: "Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü: Mesut Uçakan (Yönetmen), Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü: Özgür Şimşek (Orman işçisi), Uluslararası Değer Ödülü: İHH Yetim Projesi, Üstün Hizmete Vefa Ödülü: Rasim Özdenören, Jüri Özel Ödülü: İclal Dağcı (Kartal Anadolu İHL öğrencisi)."