Başkanlığının birinci ve ikinci döneminde 17 bin nüfuslu bir Battalgazi’nin olmayan altyapı, kaldırım, yol ve çevre düzenlemelerini rekor düzeyde gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Tarihi bir kent dokusunun yok olmaya yüz tuttuğu Battalgazi’de, tarihi eserleri bir bir ayağa kaldırdık. Battalgazi, mazisine layık bir şekilde tarihiyle yeniden tarih kokmaya başladı. Şimdi tarihi eserleri ayağa kalkan, çağdaş, modern ve yaşanabilir bir Battalgazi hedefiyle, bırakacağımız eserlerle birlerce yıl sonrasının belediye başkanı olmanın arzusu ve çabası içerisinde olacağız. Belediye hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek ve dünya standartlarında hizmet vermek bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da birinci önceliğimiz olacaktır. Yeni Battalgazi, tarihi ve kültür değerleriyle birlikte, sosyal belediyeciliği ön planda tutan bir anlayışla yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.
YÜRÜYEN DEĞİL KOŞAN BELEDİYEYİZ
Yeni dönemde Battalgazi halkına hizmet etmek ve Battalgazi’nin geleceğini planlamak için stratejik plan ve performans programımızı hayata geçirdiklerini söyleyen Gürkan, yaptıkları faaliyet ve projelerle Battalgazi'yi mazisine layık istikbal hazırladıklarını, hizmette yürüyen değil, koşan bir belediye olduklarının altını çizdi.
Kültür ve turizmde merkez olacak
Battalgazi’de tarihi surların yükselmeye devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, “İnsanlığın ortak değeri olan tarihi ve kültürel mirasımızı, kadim medeniyetimizin üzerinde yükselteceğiz” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmaları sık sık denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler alıyor. Başkan Gürkan, tarihi surların Malatya için önemine dikkat çekerek, “Surların yok olmaya yüz tuttuğunu görünce burayla ilgili gerek kamulaştırılma noktasında, restorasyon projeleri noktasında belediyemiz lokomotif görevi yaptı. Kültür Bakanlığımızla görüşülerek buraların 600 metrelik kısmı kamulaştırıldı ve ihalesi yapıldı. Sıptırız kapı dediğimiz yerden çalışmalar devam ediyor. Önemli olan insanlığın ortak değeri olan bu tarihi ve kültürel mirasımızın, kadim medeniyetimizin üzerinde yükselmesidir” diye konuştu.
20 yılda bitecek
Başkan Gürkan, “Geçmiş dönemde 300 yılda yapılan bu surlar, bu dönemde inşallah 15-20 yıl içinde bitirilir diye düşünüyorum. O zaman burası Medeniyetler Merkezi olan Battalgazi, aynı zamanda Kültür ve Turizmin de merkezi olur” dedi.
100 yıllık belediyelerde ne varsa bizde de o var
Battalgazi Belediyesi almış olduğu araçlarla araç parkını güçlendirmeye devam ediyor. Başkan Gürkan, “100 yıllık belediyelerde bulunan araç gereçlerin hepsi bizde var” dedi.
Battalgazi Belediyesi yaptığı atılımlarla araç parkını güçlendirmeye devam ediyor. Saatte yaklaşık 200 ton asfalt üretimi yapacak olan bir asfalt şantiyesine sahip olduklarını belirten Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şantiye 1 aylık süreç içerisinde faaliyete geçecektir. Tabii asfalt fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte finişer, asfalt kazıyıcı diye tabir ettiğimiz frezeler, bu ağır iş makineleri çoğu belediyelerde yoktur. Bu 100 yıllık belediyelerde olan makinalardır. Biz araç gereç parkımızı her geçen gün zenginleştirerek Battalgazi halkına daha kaliteli hizmet götürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Her yer asfaltlanacak
Başkan Selahattin Gürkan 2016 planlarıyla ilgili olarak, “Soğuk ve stabilize yolumuz 300 kilometredir. Şu anda bizim Battalgazi Belediyesi olarak mahallelerimizin yüzde 80’i asfaltlanmıştır ve sathi kaplaması bitmiştir. Ben 2016 yılının sonunda ve 2017 yılının ortalarında asfaltsız yerin kalmayacağını ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.
Derme Deresi’nin ıslahı devam ediyor
Malatya Battalgazi Belediyesi ve DSİ tarafından projelendirilen Derme Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “DSİ ile birlikte yapmış olduğumuz ortak çalışma çerçevesi içerisinde projelendirilen Derme Kanalı Islahı, kamulaştırılması ve DSİ’ye teslim edilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. 20 kilometre civarında bir kanal mevcut. Bu 20 km’nin de şu anda 5 km’lik kısmı yapılmış oldu” diye konuştu.
İki hizmet binasının çalışmaları ilerliyor
Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası, birçok medeniyeti bir arada toplayacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyacak olan bina yaklaşık 30 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak. Çalışmaları değerlendiren Başkan Gürkan, “Bizim yapacağımız hizmet binası Türkiye'de tek olacak. İçerik olarak her katında bir medeniyet olduğu ve bir müzeyi gezer gibi insanların zevk aldığı bir mekan olacak” dedi. Kısa zamanda DSİ binasının bitirileceğini belirten Başkan Gürkan, “15 ay gibi kısa bir zamanda iki inşaatın bitirilmesi ve ilgili kurumların hizmetine sunulması büyük bir başarı olmakla birlikte, kendi öz kaynaklarıyla yürütmek de ayrı bir başarı konusudur” dedi.
Türkiye’de ilk mahalle müzesi bu ilçede açıldı
Battalgazi Belediyesi, Hasırcılar Kültür Merkezi bünyesinde Türkiye’de bir ilk olan Mahalle Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu müzenin açılışında konuşan Başkan Gürkan, Malatya’da her mahalleye Mahalle Müzesi açacaklarını belirterek, Mahalle Müzeleri’nin ilkini Hasırcılar Mahallesi’nde açtıklarını söyledi. Başkan Gürkan, Türkiye’de ilk olan uygulamanın kendileri için küçük, insanlık için büyük bir adım olduğunu kaydetti. Müzede, mahallenin tarihçesi, o mahallenin yetişmiş insanları, yöneticileri, geleneksel el sanatları, etnoğrafik eşyalar, ahşap işlemeler, mahallenin sosyal yaşantısını simgeleyen objeler yer alıyor.
Medeniyet ağacı büyük ilgi görüyor
Mevlana, Niyazi Mısri, Battalgazi ve Turgut Özal gibi şehrin yetiştirdiği 10 ünlü ismin portesinin oymacılık yöntemiyle çınar ağacına nakşedildiği Medeniyet Ağacı, şehirde farkındalık yaratıyor. Battalgazi Belediyesi tarafından Vilayet Parkı’na yapılan Medeniyet Ağacı” Türkiye’de ilk olmanın yanı sıra öz çekim için vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Türkiye’de örnek teşkil edecek ve ilk olacak çalışmalara imza attıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Medeniyet Ağacı'nı ortaya koyduk. Anadolu'yu Anayurt yapan büyüklerimizin siluetlerinin işlendiği Medeniyet Ağacı'nı yaptık. Buda Türkiye'de bir ilktir” diye konuştu.
ISO belgeli belediye olarak ülkemizde ilk 10’da yer alacak
Battalgazi Belediyesi’nde TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi ilk belgelendirme denetimi yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi için TSE Yürütme Komisyonu’na önerilen TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesinin verilmesi halinde bu belgeyi Türkiye’de alan ilk 10 belediyeler arasında yer alacağını kaydetti. TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz ise, Battalgazi Belediyesi’nde güzel uygulamalarla karşılaştıklarını belirterek, “Dokümantasyonda çok fazla sorun yok. Tabi ki başkanımızın bu konulardaki isteği ve iradesi ortada, vizyonu ortada” diyerek, Battalgazi Belediyesi’nde güzel uygulamalarla ve kaliteli hizmetlerle karşılatığını belirtti.