Yener Gölbaşı: Düğün repertuvarı kişiye özel seçilmeli

Başarılı sahnesi kadar sesi ve yakışıklılığıyla da adından söz ettiren ve düğünlerin vazgeçilmez ismi haline gelen Yener Gölbaşı, “Düğün müziği seçmek uzmanlık ister. Düğün repertuvarı kişiye özel seçilmeli ve mutlaka bir teması olmalı” diyor.

Memleketi Bitlis düğünlerindeki sahne performansıyla büyük beğeni toplayan türkücü Yener Gölbaşı, düğün repertuvarı oluşturma tüyoları verdi. Başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında en çok talep gören sanatçılar arasında ilk sıralarda gelen Gölbaşı, "Düğün müziği seçmek uzmanlık ister. Repertuvar kişiye özel seçilmeli. Giriş müziğinden ilk dans müziğine, pasta müziğinden eğlence kısmına her aşama netleştirilmeli" dedi.

REPERTUVAR BİR TEMA ETRAFINDA SEÇİLMELİ

Öncelikle davetlilerin çiftleri görecekleri giriş ve ilk dans müziğinin seçilmesi gerektiğini belirten Yener Gölbaşı, "Biz bu konuda düğün sahiplerinin görüşlerini, beklentilerini alarak repertuvar oluşturuyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendilerine önerilerde de bulunuyoruz. Kimi zaman popüler bir şarkı ya da türkü, kimi zaman bir film veya dizi müziği olabiliyor tercih. Burada önemli nokta, bir tema etrafında en uygun müziği seçmek. Klasik mi, resmi mi, eğlence odaklı mı karar verilmeli. Eğer bir tema belirlemez ise ortaya çıkan karmaşık durum ne misafirleri ne de düğün sahiplerini mutlu ediyor."

OYUN HAVALARI OLMAZSA OLMAZ

Başarılı türkücü düğünlerde en kritik aşamanın ise eğlence bölümündeki şarkıların seçilmesi olduğunu söyledi: "Oyun havaları düğünlerin kaderini belirliyor adeta. Sahne alınan bölgeye göre repertuvar değişse de Ankara havaları, Trakya oyun havaları olmayan bir düğün eksik kalır. Damat halayı zaten olmazsa olmazımız. Halaylar Bitlis başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'nun vazgeçilmezi. Bizim de uzmanlık alanımız sayılır. Önemli olan doğru dağılımın yapılıp düğün konseptine göre şarkıların sayısının belirlenmesi."