''Yemin töreni tasarruf tedbirleri sebebiyle iptal edildi'' iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan ''Astsubay mezunları için yemin töreni tasarruf tedbirleri sebebiyle iptal edildi.'' iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, ''Ağustos ve Eylül ayında diploma ve mezuniyet törenleri, Ekim ayında da Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokullarında “2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenleri” gerçekleştirilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

aksam.com.tr

"Astsubay mezunları için yemin töreni tasarruf tedbirleri sebebiyle iptal edildi." iddiaları yalanlandı.

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan yalan haberlerle mücadelesini sürdürüyor.

Bu kapsamda Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Astsubay mezunları için yemin töreni tasarruf tedbirleri sebebiyle iptal edildi." iddiası doğru değildir.

Bahse konu törenlerle ilgili tasarruf tedbirlerine yönelik bir düzenleme yoktur. Hem mezuniyet hem eğitim yılı açılış törenleri aksatılmadan gerçekleştirilmektedir.

Ağustos ve Eylül ayında diploma ve mezuniyet törenleri, Ekim ayında da Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokullarında "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenleri" gerçekleştirilmiştir.

MSÜ Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu intibak eğitimini tamamlayan adaylar, düzenlenen törende ant içerek askeri öğrenciliğe adım atmışlardır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz.