‘Yemin' provokasyonu şimdi de Batman'da

Diyarbakır Barosu'nda bir avukatın Anayasa'yı çiğneyerek ‘Kürtçe' yemin etmesinin ardından bu kez Batman Barosu'ndaki tören de provokasyona sahne oldu.

Diyarbakır Barosu'nda Bermal Yıldeniz adlı avukat yasaları hiçe sayarak Kürtçe yemin etmişti. Hukukçular Bermal Yıldeniz'in ettiği yeminin Avukatlık Kanunu ve Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek geçersiz sayıldığını belirtmişti. Büyük tepki çeken yemin skandalının tartışmaları sürerken bu kez de Batman Barosu'ndan benzer bir durum yaşandı. Batman Barosu'nda bir avukat yine 'Kürtçe' yemin etti. Sosyal medyada gündeme gelen görüntülere "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir" denilerek büyük tepki geldi.

ANAYASA İHLALİ

Ankara 2 Nolu Barosu Kürtçe avukatlık yemini üzerine yaptığı açıklamada "Türkçe dışında başka bir dilde yemin etme girişimi Baromuzda ve Türk kamuoyunda rahatsızlık uyandırmıştır. Anayasamızın 3. maddesinde de belirtildiği üzere; 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.' Anayasamızın ilk 4 maddesinin, bir diğer ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün her daim savunucusu olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyurmaktayız." demişti.

BATMAN

DİYARBAKIR

'TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNAYANLAR BİZ BURADAYIZ'

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, son günlerde artan provokasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin şunları söyledi: "Ankara'da başörtülü olduğu için bir hakim hakkında ret talebinde bulunulması, Düzce ve İstanbul'da başörtülü kadınların birtakım tesisleri kullanımının engellenmesi, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'mize gönül veren on milyonlara hakaretler edilmesi, bu sakil kişilerin birileri tarafından el üzerinde tutulup baş köşede ağırlanması, çekilen kılıçlar, edilen korsan yeminler... Sırada ne var? Bu tür provokasyonlarla toplumun sinir uçlarıyla oynayanlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Değerlerimize, kutsallarımıza, gönül verdiklerimize, birliğimize, huzurumuza, millet iradesine ve demokratik işleyişimize göz dikenler; Biz buradayız."