Yedieminde hırsızlık skandalı

Adana'da iş insanı Ömür Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcunu ödeyebilmek için kendisine ait otomobili satış işlemleri için yediemine bıraktı.

SONER KAN

Adana'da iş insanı Ömür Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcunu ödeyebilmek için kendisine ait otomobili satış işlemleri için yediemine bıraktı. Bir diğer iş insanı Cengiz Tatar da işleri yolunda gitmeyince iflas etti; hakkındaki icra takibini kaldırabilmek için kamyonunu yine yediemine bıraktı.

ARAÇLAR YERİNDE YOK

Satış zamanı geldiğinde ne araba, ne de kamyon yediemine ait otoparkta bulundu. Söz konusu araçları satın almak için otoparka gittiklerinde otomobil ve kamyonu bulamayan vatandaşlar, bilgi almak istediklerinde de yedieminde herhangi bir muhatap da bulamadı. SGK ve icra müdürlüğüne bağlı ekipler de yediemin otoparkına gidip, araçların bulunamadığı yönünde tutanak tuttu. Ömür Öztürk ve Cengiz Tatar da konuyu yargıya taşıdı.

BURASI TERK EDİLMİŞ

Öztürk, "SGK olan borcumu ödeyebilmek için kendi rızamla aracımı satılması için yediemine teslim ettim. Ancak, aracı satın almak isteyen vatandaş, yediemine gelip arabayı bulamayınca beni aradı. Ben de aracın olmadığını böyle öğrendim" dedi. Cengiz Tatar da; "Ben, Gaziantep'ten Adana'ya geldim. Şimdi yedieminde kamyonu arıyoruz ama ortada kamyon yok. Burası terk edilmiş" ifadesini kullandı.