Yazlıktaki havuzlar kışın ölüm saçıyor

Yazlık ev ve otellerde boşaltılmadan ve üstü kapatılmadan bırakılan havuzlar ölüm saçıyor. İstanbul'da 3.5 yaşındaki Pamir'in ölümüyle gündeme gelen havuzlar özellikle çocuklar ve hayvanlar için büyük tehlike.

ENDER TÜRKKAN

Yazın keyif çatılan havuzlar kışın ölüm kapanına dönüşüyor. Muğla Marmaris'te yaşayan Kadriye Şakar, evinin yanındaki apart otelin boşaltılmayan havuzunda 3 kedisinin ölüsünü buldu. Şakar, isyanını "Şikayetim Var Marmaris" adlı sosyal medya sayfasından şu sözlerle paylaştı:

HİÇ YOKTAN ÖLDÜLER

"Havuzu olanlar havuzda hiç su bırakmasınlar. Biriken yağmur suyunu sık sık tahliye etsinler. Çocuklar da dahil birçok canlı havuza düşerek hayatını kaybediyor. Havuzun yüzeyi çatlamasın diye kasten su bırakılıyormuş ama başka canlılara zarar gelmemesi çok daha önemli. Kedilerim hiç yoktan öldü." HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen ise şöyle konuştu: "Sadece kediler değil, kaplumbağalar, domuzlar maalesef boşaltılmayan ve bakımsız havuzun kurbanı oluyor. Güzel çocuğumuz Pamir de komşu villanın havuzunda ölü bulunmuştu. Eğer önlem alınmazsa bu havuzlar çocuklarımız için de ölümcül olmaya devam edecektir."

Pamir'i de pis havuz hayattan koparmıştı

Zekeriyaköy'deki evlerinden 4 Nisan 2014 sabahı ailesi uyurken çıkıp sırra kadem basan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik için tüm İstanbul seferber olmuştu. Güvenlik kameralarında son kez bir kedinin peşinden koşarken görülen Pamir 29 saat sonra yan komşunun bakımsızlıktan bataklığa dönmüş havuzunda ölü bulunmuştu.