Yaylalarda temizlik

Yıkım çalışmaları başladı. Karadeniz yaylalarında kaçak yapı temizliği. Doğu Karadeniz yaylalarında pandemi döneminde yeniden yükselen kaçak yapılar için ekipler harekete geçti. Trabzon Çaykara'daki Yurt Yaylası'nda yapılan kaçak evler yıkıldı, kazılan 11 temel dolduruldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'deki Ayder Yaylası için "Ayder'i rezil ettik" çıkışıyla gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılara karşı 2 yıl önce harekete geçildi.

"İmar barışı' kapsamı dışında kalan, 31 Aralık 2017'den sonra yapılan yapılar yıkıldı. Bölgede bir süre duran kaçak yapılaşma, pandemi döneminde ilginin arttığı; birçoğu milli park, sit ve mera alanlarını da kapsayan yaylalarda yeniden başladı.

Denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımlarının başladığı bölgede halk da uyarıldı. Trabzon'da Yurt Yaylası'nda tespit edilen kaçak yapılar, ekiplerce yıkıldı, ev yapmak için kazılan 11 temel çukuru da doldurularak kapatıldı.

Evi yıkılan Adem Beğendi, "Evimi 2 ay önce yapmıştım. Yeni yaptığımız evin yerinde dededen kalma bir evimiz vardı, yıkılmak üzereydi. Onun yerine aynı temel üzerine ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek ev yaptık. Tebligat falan göndermediler. Her şeyimiz harap oldu" dedi.