Yatırımı ertelemenin maliyeti daha yüksek

Vitra Karo'nun Bozüyük'teki yeni tesisinin açılışı vesilesiyle bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, ''Şu anda yatırım maliyeleri yüksek olabilir ancak yatırımı erteleme konusu alternatifiyle hesapladığında uzun vadede zararı çok daha büyük olabiliyor” dedi.

SERDAR SAĞLAM

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Vitra Karo'nun Bozüyük'teki yeni tesisinin açılışı vesilesiyle bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Küresel ekonomide ve Türkiye'de yaşanan dalgalanmaların kendi yatırımlarını etkilemediğini belirten Eczacıbaşı, "Ekonomide her zamanlar sorunlar olabilir. Biz sanayiciyiz. Bu koşullar hep aşılır diye düşünüyoruz. Geçmişte de öyle oldu. Moralimizi bozmadan yatırımlara planladığımız gibi devam ediyoruz. Yatırımlarımızı hızlandırarak büyütüyoruz. Yatırımları ivmelendiren faktörler, talep artışı, teknolojinin yenilenmesi, yeni pazarların doğuşu gibi kolay kolay önüne geçilmeyen konular oluyor. Yatırımı ertelemenin maliyeti daha yüksek. Şu anda yatırım maliyeleri yüksek olabilir ancak yatırımı erteleme konusu alternatifiyle hesapladığında uzun vadede zararı çok daha büyük olabiliyor" dedi..

AVRUPA'DAN TALEP ARTTI

Yatırımların talebe uygun şekilde devam edeceğinin altını çizen Eczacıbaşı, "Talep artışı stratejik pazarlarımızda var. Bunlardan biri Avrupa. Ürün seçeneklerine göre hem talep artışı hem talebin kayması oluyor" dedi.

Eczacıbaşı, Vitra Karo'nun Bozöyük'teki yeni tesisini geçen hafta hizmete açtı.

TEKNOLOJİ ATILIMI 'YOK' DİYEMEYİZ

Türkiye'de katma değerli ürünlerin üretiminin yeterli düzeyde olup olmadığı yönündeki soruya Eczacıbaşı şöyle yanıt verdi: "Katma değeri arttıran inovasyon yoluyla geliştirilen yeni teknolojiler ile olabilir. Başka çaresi yok bunun. Bunu da mecburen yapacağız. İnovasyon konusunda Türkiye'de atılım olmadığını söyleyemeyiz."