'Yaşadıklarımı bilseydiniz sokağa adım atmazdınız'

Koronavirüsü yenerek hayata tutunanlar o acı dolu süreci anlattı, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti: “Azrail'in nefesini ensemde hissettim. Yaşadığım acıları bilselerdi, bırak maske takmamayı sokağa çıkmazlardı.”

Kovid-19’a yakalanıp hastalığı yenenler, zorlu bir tedavi sürecinin yaşandığını belirterek, vatandaşları tedbirler konusunda uyarıyor. Hastaneden taburcu olduktan sonra belli bir süre kendilerini karantinaya alan hastalar, geçirdikleri sıkıntılı günleri, hastalık sürecinde neler yaşadıklarını şöyle anlattı:

ÇOK ZOR BİR HASTALIK

Songül Perçin (42): “Nefes almakta çok zorlandım, tepki vermemeye başladım. İlk başta boğazım çok kötü olmuştu. Koku ve tat alamıyordum. Gerçekten çok zor günlerdi. Hastaneye yatıp, ilaç aldıktan sonra biraz daha iyi hissettim. Allah düşmanımın başına dahi vermesin. Çok zor bir hastalık.”

ÖLÜMÜ YAŞADIM

Turgut Tunç: “Kızımla beraber yakalandım bu hastalığa, kayınpederimi kaybettik. Sokaklarda şu anda maske takmayanları ya da sosyal mesafe konusunda olumsuz örnekleri görüyorum. Çok üzülüyorum. Adeta ölümü yaşıyorsunuz. Azrail’in nefesini ensemde hissettim. Bu hastalığı yaşamamış, kayıp vermemiş kişilerin bunu anlaması mümkün değil. Yaşadığım acıları bilselerdi, bırak maske takmamayı sokağa çıkmazlardı. Bu süreçte 8-9 gün çok sıkıntı yaşadım. Bundan sonra gittikçe hafifledi. Evde iyi bir izole şart.”

KURALLARA UYUN!

Aziz Baydır (55): “İlk önce ateşim çıktı, iştahım kesildi. Hastaneye gittik ve test yapıldıktan sonra koronavirüs teşhisi konuldu. Çok kötü bir hastalık. 12 gün hastanede yattım, 14 gün de evde karantinada kaldım. Yaklaşık bir ayda kendime gelebildim. Bütün insanların yasağa, kurallara uymasını isterim, sosyal mesafe korunmalı. Tüm sağlık ekiplerinden Allah razı olsun. İyileştikten sonra 2 kez plazma bağışladım.”