Bugün noterler açık mı, kapalı mı? 28-29 Ekim noterler çalışıyor mu?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil olması sebebi ile bazı kurumların açık olup olmadığı merak ediliyor. Noterde işi olan vatandaşlar bugün noterler açık mı, kapalı mı? 28-29 Ekim noterler çalışıyor mu? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutlayacağız. 29 Ekim'in resmi tatil olması sebebi ile 28-29 Ekim'de hangi kurumların açık olup olmadığı merak edilmeye başlandı. Alım satım işlemi olan vatandaşlar bu tarihlerde noterlerin çalışıp çalışmadığını araştırıyorlar. Peki, bugün noterler açık mı, kapalı mı? 28-29 Ekim noterler çalışıyor mu? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

BUGÜN NOTERLER AÇIK MI, KAPALI MI?

Cumhuriyet Bayramı öncesi 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere resmi tatil. Bu kapsamda 28 Ekim Cuma günü noterler saat 12.30'a kadar hizmet verecekler.

Noterler Cumartesi ve Pazar günü de tatil olduğu için 31 Ekim Pazartesi günü yeniden hizmet vermeye başlayacaklar.

29 EKİM'DE NE OLDU?

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.